6 Yaşındaki İstismar Mağduru H.K.G.'nin Davasında Yeni Bir Gelişme!

Türkiye'de kamuoyunda büyük yankı uyandıran 6 yaşındaki H.K.G.'nin evlendirilmesi olayında yeni bir dönemeç yaşandı. Davanın sanıkları Kadir İstekli, baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatıma Gümüşel, 6 Mayıs'ta Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden yargılanacak.

H.K.G.'nin evlendirilmesi davasında, mahkeme 23 Ekim 2023 tarihinde Kadir İstekli'yi 30 yıl, Yusuf Ziya Gümüşel'i 20 yıl ve Fatıma Gümüşel'i ise 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırmıştı. Ancak bu kararın ardından mağdur H.K.G.'nin avukatı, sanıkların avukatı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın avukatı ve Cumhuriyet savcısı dosyayı istinafa taşımıştı.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 20. Ceza Dairesi, dosyayı inceledikten sonra Kadir İstekli'nin 2004-2013 dönemi için 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı' ve 2020 yılı için 'Eşe karşı nitelikli cinsel saldırı' suçlarından iki ayrı ceza alması gerektiğini belirlemişti. Ayrıca, H.K.G.'nin anne ve babası olan Fatıma Gümüşel ve Yusuf Ziya Gümüşel'in aldıkları cezaların yasa gereği artırılması gerektiğini vurgulamıştı.

Sanıkların hapis cezalarının bozulmasının ardından dosya yeniden Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Mahkeme, bozulmanın ardından ilk duruşmanın 6 Mayıs saat 10.00'da yapılmasına karar verdi.

Davanın Geçmişi: H.K.G.'nin evlendirilme iddialarına ilişkin ilk duruşma 30 Ocak'ta yapıldı ve mahkeme tarafından yayın yasağı ve gizlilik kararı alındı. Davanın ikinci duruşmasında Adli Tıp kurumundan gelen rapor, H.K.G.'nin ruh sağlığının bozulduğunu belirtirken, cumhuriyet savcısı sanıkların cezalandırılmasını talep etti. Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi, 23 Ekim 2023'te Kadir İstekli'ye 30 yıl, Yusuf Ziya Gümüşel'e 20 yıl ve Fatıma Gümüşel'e ise 16 yıl 8 ay hapis cezası vermişti.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri

Hollywood'un "B Film Kralı" efsane yönetmen Roger Corman, hayata gözlerini yumdu!
Geçtiğimiz hafta ekrana gelmemişti. Bahar dizisinden bir kötü haber daha geldi
Kuşum Aydın'ın Son Estetiği Gündem Oldu! Görenler Gözlerine İnanmadı!
Camdaki Kız'dan sonra en iddialı dizi: Kanal D yerine gelecek diziyi açıkladı!
E-Call Teknolojisi Kaza İncelemesinde Önemli Rol Oynuyor: Savcılığın Tutumunda Tartışma