63 Canın Yitip Gittiği Olayda Kamu Görevlilerine Soruşturma İzni Yok!

Adana Seyhan Kaymakamlığı, 6 Şubat depremlerinde 63 kişinin yaşamını yitirdiği Tutar Yapı Sitesi C Blok ile ilgili 2 kamu görevlisine soruşturma izni vermedi.

Kahramanmaraş merkezli depremler, Adana'nın Çukurova ilçesinde büyük bir yıkıma neden oldu. Tutar Yapı Sitesi'nin C Bloku, depremde enkaza dönerek 63 kişinin yaşamını yitirmesine ve 12 kişinin yaralanmasına sebep oldu. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, depremin ardından başlattığı soruşturma kapsamında Seyhan Belediyesi'nin eski imar müdürleri Alim Erdoğan ve Fatoş Sakarya hakkında "görevi kötüye kullanma" iddiasıyla soruşturma izni talep etti. Ancak, Seyhan Kaymakamlığı bu talebi reddetti.

BİNA RUHSATI VE YAPIM SÜRECİNE İLİŞKİN BELGELER AÇIKLANDI

Yapılan ön inceleme raporunda, Tutar Yapı Sitesi'ne ait yapı ruhsatının 12 Haziran 1996 tarihinde düzenlendiği ve yapı kullanma izni ile ilgili belgelerin bulunmadığı tespit edildi. Bu durum, müfettişlerin hazırladığı bilirkişi raporlarıyla da doğrulandı. Raporda, "Yapı ruhsatının düzenlenmesi aşamasında eksiklik tespit edilmedi" denilmesine rağmen, inşaat sürecindeki kusurların göz ardı edilmesi dikkat çekti.

AVUKATLARDAN İTİRAZ HAZIRLIĞI

Tutar Yapı Sitesi'nde hayatını kaybedenlerin avukatlarından Gülsüm Özdoğru, Seyhan Kaymakamlığı'nın kararına itiraz edeceklerini belirtti. Özdoğru, Çukurova Üniversitesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi raporlarında belediyenin kusurlu olduğunun vurgulandığını ifade ederek, "Tutar Yapı Sitesi'nin C Bloğu'ndaki yapım aşamasındaki kusurlar göz ardı edilemez," dedi.

Özdoğru, ayrıca tadilatlarla ilgili şikayetlerin yok sayılmasının ve denetim eksikliklerinin kabul edilemez olduğunu vurguladı. "Bu kararı kabul etmemiz mümkün değil. İtiraz edeceğiz," dedi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.