63 Yıllık Hakiki Koç Turizm Nerede? 2010’dan Sonra Neler Oldu? İşte Cevabı!

63 yıllık geçmişiyle Türkiye'nin köklü otobüs firmalarından Hakiki Koç Turizm, kurucusu Mehmet Niyazioğlu'nun ölümünden sonra 2010'da Asya Tur'a satıldı. Ancak firma, uzun yıllardır taşımacılık sektöründen uzak.

Türkiye’nin en köklü otobüs firmalarından biri olan Hakiki Koç Turizm, sosyal medyada yeniden gündem oldu. 1963 yılında İzmir’de kurulan ve uzun yıllar yurtiçinde ve yurtdışında geniş bir sefer ağıyla tanınan Hakiki Koç, son dönemde sektörde görünmüyordu. İlk filosunu dört adet 1960 model Mercedes otobüsünden oluşturan firma, İzmir'den İstanbul, Ankara, Bursa ve Eskişehir gibi büyük şehirlere düzenlediği seferlerle geniş bir hizmet ağına sahipti.

Firma, zamanla uluslararası taşımacılık hizmetlerine de adım attı. Yunanistan, Bulgaristan, Almanya ve Belçika gibi ülkelere düzenlenen seferlerle uluslararası alanda da tanındı. Ancak, kurucusu Mehmet Niyazioğlu’nun ölümünden sonra, Hakiki Koç Turizm’in yönetimi oğullarına geçti ve 2010 yılında Asya Tur’a satıldığı iddia edildi.

Aradan geçen uzun yıllara rağmen, Hakiki Koç’un taşımacılık sektöründeki varlığı neredeyse tamamen silindi. Sosyal medyada firmanın faaliyetlerinin sessiz sedasız durdurulduğu ve sektörde izinin kalmadığı konuşuluyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.