66. Sait Faik Hikâye Armağanı kısa listesi açıklandı

Darüşşafaka Cemiyeti ve Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları iş birliğiyle 66.’sı düzenlenen Sait Faik Hikaye Armağanı’nın jürisi, yaptığı titiz değerlendirme neticesinde bu yıl yarışmaya başvuran 123 öykü kitabı arasından seçilen 10 kitabı açıkladı.

Darüşşafaka Cemiyeti ve Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları iş birliğiyle 66.’sı düzenlenen Sait Faik Hikaye Armağanı’nın jürisi, yaptığı titiz değerlendirme neticesinde bu yıl yarışmaya başvuran 123 öykü kitabı arasından seçilen 10 kitabı açıkladı.

Darüşşafaka Cemiyeti’nin kitaplarının telif haklarını ve mal varlığını Darüşşafaka’ya bağışlayarak annesi ve/veya babası hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz çocukların eğitimine destek veren Türk hikâyeciliğinin önde gelen yazarlarından Sait Faik Abasıyanık’ın anısına 1964 yılından bu yana düzenlediği Sait Faik Hikâye Armağanı’nın 66.’sı için geri sayım başladı.

Bu yıl 66’ncısı verilecek ödülün yönetmeliğinde geçtiğimiz yıl yapılan bir düzenlemeyle, öncelikle 10 kitaplık kısa bir listenin kamuoyuyla paylaşılmasına karar verildiği duyurulmuştu. Ön jürinin değerlendirilmesi sonucu 123 kitap arasından seçilen kısa liste alfabetik olarak şöyle oluştu:

1. Elif Hümeyra Aydın, Doğum Lekesi (Dergâh Yayınları)
2. Ethem Baran, Döngel Dünya (İletişim Yayınları)
3. Faruk Turinay, Şapkamın İçindeki Kıraathane (Can Yayınları)
4. Mevsim Yenice, Bilinmeyen Sular (Can Yayınları)
5. Murat Özyaşar, Aslı Gibidir (Doğan Kitap)
6. Nurhan Süerdem, Maruzatım Var (İletişim Yayınları)
7. Özgür Çırak, Sıcacık Bir Ev (Nota Bene Yayınları)
8. Pınar Öğünç, Beterotu (İletişim Yayınları)
9. Sevda Kaynar, İki İstasyon (1984 Yayınevi)
10. Şermin Yaşar, Gelirken Ekmek Al (Doğan Kitap)

Bu yılki Armağan’ın sahibi ise jürinin kısa listeye giren kitaplara ilişkin değerlendirmesi neticesinde Sait Faik’in ölüm yıl dönümü olan 11 Mayıs’ta açıklanacak.

Sait Faik Hikaye Armağanı

1955’te yazarın annesi Makbule Abasıyanık tarafından kurulan Sait Faik Hikâye Armağanı, 1964’ten beri Darüşşafaka Cemiyeti tarafından veriliyor. Sait Faik’in annesi Makbule Abasıyanık’ın vasiyetnamesi doğrultusunda dönemin ileri gelen edebiyat ustalarından oluşturulan jüri, o yıl içerisinde yazılmış en iyi hikâye kitabını seçerek “Sait Faik Hikâye Armağanı”nı veriyor. Her yıl yazarın ölüm yıl dönümü olan mayıs ayında verilen Armağan, 2012’den bu yana Darüşşafaka Cemiyeti ile Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları ile iş birliğiyle düzenleniyor. Hikaye Armağanı’nın jürisinde Doğan Hızlan (Jüri Başkanı), Prof. Hilmi Yavuz, Nursel Duruel, Prof. Dr. Jale Parla, Metin Celal, Prof. Dr. Murat Gülsoy ve Beşir Özmen yer alıyor. 

Kaynak: Dinozor.org

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.