68 kuşağı önderlerinden Kamil Dede yaşamını yitirdi

Sosyalist Cumhuriyet Partisi (SCP) Genel Sekreteri Kamil Dede, bir süredir yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle kaldırıldığı Ankara Şehir Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

68 kuşağı önderlerinden Dede’nin ölümü üzerine partisinden yapılan açıklamada “Kamil Dede, Türkiye’nin tam bağımsızlığı ve halkımızın iktidar olması için verilen mücadelede her zaman yaşayacaktır. Kamil Dede arkadaşımızı yarın Ankara’da ebedi istirahatgâhına uğurlayacağız” denildi.

Açıklamada “Kamil Dede arkadaşımız, 1960’ların başlarında İzmit Gölcük’te tersane işçisi babasının yöneticisi olduğu Türkiye İşçi Partisi saflarında mücadeleye başladı. 1968 gençlik hareketinin unutulmaz önderlerindendi. Kamil Dede, Türkiye’nin bağımsızlığı, milletimizin kurtuluşu ve emekçi halkımızın iktidar olması için 60 yılı bulan mücadele hayatı içinde hep örgütlü oldu, hep partili oldu. Mahir Çayan ile birlikte THKP-C’nin önder kadrosu içinde yer alan arkadaşımız, 12 Mart döneminin hapishane koşullarında Türkiye sosyalistlerinin birliği yolunda önemli sorumluluklar üstlendi. 1978 yılında arkadaşları ile birlikte Türkiye İşçi Köylü Partisi saflarına katıldı” ifadeleri kullanıldı.

KAMİL DEDE KİMDİR?

Kamil Dede 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi Ankara 2. Bölge Bölgesi,2’nci sıradan millet vekili adayıdır.

1949 yılında Kocaeli’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve liseyi Gölcük’te bitirdi. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni kazandı. Merkez Karar Kurulu Üyeliği ile Vatan Partisi İstanbul İl Başkanlığı yaptı. Vatan Partisi Ankara İl Başkanı görevini yürüten Dede, bekar ve üç çocuk babasıdır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Gazeteci-yazar Barış Terkoğlu'na hapis!
İşte Turkcell'in yeni yönetim kurulu!: Peki, hangi isimler atandı?
Aziz Yıldırım'ın Savaş Gemisi Denizlerde!
Başakşehir'de Cinayet: 15 Yaşındaki Genç, Arkadaşını Bıçaklayarak Öldürdü
3 Mayıs hava durumu tahminleri