686 sayılı KHK ile ihraç edilen 330 akademisyenin tam listesi

Olağanüstü hâl (OHAL) kapsamında 686 numaralı Kanun Hükmünde Kararname  (KHK) yayımlandı. KHK ile Yüksek Öğretim Kurumu'nda 330 akademisyen ihraç edildi.Bir öncek KHK ile Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden (İLEF)...

Olağanüstü hâl (OHAL) kapsamında 686 numaralı Kanun Hükmünde Kararname  (KHK) yayımlandı. KHK ile Yüksek Öğretim Kurumu'nda 330 akademisyen ihraç edildi.

Bir öncek KHK ile Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden (İLEF) 4 akademisyen ihraç edilirken son KHK ile İLEF'ten 11 akademisyen daha ihraç edildi. İhraç edilen akademisyenler arasında Nur Betül Çelik, Mine Gencel Bek, Funda Başaran Özdemir, Funda Şenol Cantek, Ülkü Doğanay da yer alıyor.

İHRAÇ EDİLEN 330 AKADEMİSYTENİN TAM LİSTESİ

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden (Mülkiye) Ahmet Haşim Köse, Murat Sevinç, Pınar Ecevitoğlu, Gökçen Alpkaya, İlhan Uzgel, Murat Sevinç ihraç edildi.

Güneydoğu'da yaşanan çatışmalara karşı "Bu suça ortak olmayacağız" bildirisini imzalayan Anayasa Profesörü İbrahim Kaboğlu da ihraç edildi. Listede bildiriyi imzaladığı için bir süre tutuklu kalan Yard. Doç. Meral Camcı da var.

İHRAÇ EDİLEN 4 BİN 464 KİŞİNİN TAM LİSTESİ

 Marmara Üniversitesi’nden Yüksel Taşkın ve Baran Alp Uncu da ihraç edilen kişiler arasında.

KARANAMELER KEYFİ VE HUKUKSUZ

Marmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi'nde görev yapan Dr. Egemen Cevahir ihraçları BirGün'e değerlendirdi. Cevahir, "Bu KHK'larla toplumsal muhalefetin arındırılması amaçlanıyor. KHK'lar da bu nokta araçsallaştırılmak için kullanılıyor" dedi.

Kararnamelerin hukuksuz ve keyfi olduğunu belirten Cevahir, yayımlanan KHK'yı ve ihraçları da, "Tek kalemde Anayasa Profesörü İbrahim Kaboğlu'nu ve eski TTB Başkanı Özdemir Aktan'ı görevlerinden ihraç edilmiş durumda. Bizler de bu şekilde ihraç edildik. Bu dönemin normalleri" şeklinde yorumladı.

İhraç edilenlerin akademisyenlerin PDF halindeki listesine ulaşmak için tıklayın.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri

YKS sınav yerleri ne zaman açıklanacak? Gözler ÖSYM'ye çevrildi (2024 AYT, TYT, YDT sınav yerleri)
KPSS A grubu ve B grubu nedir? KPSS A ve B meslek grupları nelerdir?
KPSS A grubu ve B grubu nedir? KPSS A ve B meslek grupları nelerdir?
Özel Okullarda "Hayalet" Öğrenci İddiaları!
Yaz tatili için geri sayım: Okullar ne zaman kapanacak, kaç gün kaldı? (2024 MEB tatil takvimi)