7 Ekim'den Bu Yana 8.775 Filistinli Gözaltında

7 Ekim'den bu yana İsrail askerleri, Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 8 bin 775 Filistinliyi gözaltına aldı. Filistin Esirler Cemiyeti'ne göre, son iki günde 18 kişi daha gözaltına alındı. Bu rakam, 7 Ekim'den bu yana gözaltına alınıp serbest bırakılanları da içeriyor.

7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail askerleri tarafından gözaltına alınan Filistinlilerin sayısı 8 bin 775'e ulaştı. Filistin Esirler Cemiyeti ile Filistin Kurtuluş Örgütü'ne bağlı Esirler ve Serbest Bırakılanlar Heyeti'nin açıklamasına göre, son iki gün içinde Doğu Kudüs ve Batı Şeria'nın çeşitli kentlerinde aralarında gazeteci, çocuk ve eski tutukluların da bulunduğu 18 kişi gözaltına alındı. Bu istatistik, 7 Ekim'den beri gözaltına alınıp serbest bırakılanları da kapsıyor.

7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail askerleri tarafından gözaltına alınan Filistinlilerin sayısı 8 bin 775'e ulaştı. Filistin Esirler Cemiyeti ile Filistin Kurtuluş Örgütü'ne bağlı Esirler ve Serbest Bırakılanlar Heyeti tarafından yapılan ortak açıklamada, İsrail askerlerinin işgal altındaki Batı Şeria'da gerçekleştirdiği gözaltılarla ilgili bilgiler paylaşıldı.

Açıklamaya göre, son iki gün içinde İsrail askerleri, işgal altındaki Doğu Kudüs ile Batı Şeria'nın Tulkerim, Nablus, Ramallah ve Beytüllahim kentlerinde düzenlediği baskınlarda aralarında gazeteci, çocuk ve eski tutukluların da bulunduğu 18 kişiyi gözaltına aldı.

Toplamda, 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail'in Gazze'ye yönelik şiddetli saldırılarını başlatmasıyla birlikte, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te gözaltına alınan Filistinlilerin sayısı 8 bin 775'e ulaştı. Bu istatistik, gözaltına alınıp daha sonra serbest bırakılan kişileri de kapsamaktadır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.