7 Temmuz'dan İtibaren Otomotivde Yeni Dönem Başlıyor: Tüm Araçlarda Mecburi Olacak!

Avrupa Birliği (AB), sürüş güvenliğini artırmak amacıyla önemli bir adım atıyor. 7 Temmuz itibarıyla, daha önce opsiyonel olarak sunulan çeşitli sürüş güvenlik teknolojileri artık yeni üretilen tüm araçlarda mecburi hale gelecek.

AB, YENI ARAÇ GÜVENLIK KURALLARINI DUYURDU: 7 TEMMUZ'DAN İTIBAREN MECBURI OLACAK

Avrupa Birliği Komisyonu, yol güvenliğini artırmak ve trafik kazalarını azaltmak amacıyla hazırlanan yeni araç güvenlik kurallarının tüm yeni motorlu araçlar için 7 Temmuz'dan itibaren geçerli olacağını açıkladı.

Yapılan açıklamada, yeni kurallar kapsamında tüm yeni araçların çeşitli gelişmiş sürücü destek sistemlerine sahip olması gerektiği belirtildi. Bu sistemler arasında akıllı hız yardımı, geri görüş kamerası veya arka park mesafe sensörü, sürücü yorgunluk algılama sistemi, acil durum frenleme asistanı gibi teknolojiler bulunuyor.

2012 yılından bu yana genel güvenlik kurallarının yeni araç türleri için geçerli olduğu hatırlatılan açıklamada, yeni tedbirlerin Avrupa genelinde yolcuları, yayaları ve bisikletlileri daha etkili bir şekilde koruyacağı vurgulandı. Yeni önlemlerin 2038 yılına kadar 25 binin üzerinde can kurtarması ve en az 140 bin ağır yaralanmayı önlemesi bekleniyor.

AB kuralları çerçevesinde, otomobillerden kamyonetlere, kamyonlardan otobüslere kadar tüm yeni motorlu taşıtların belirli güvenlik sistemleri ile donatılması zorunlu hale getirilecek. Bu sistemler arasında şerit takip asistanı, acil durum frenleme sistemi ve kaza veri kaydedicisi de yer alıyor.

Özellikle otobüs ve kamyonlar için yayalara veya bisikletlilere çarpmayı önlemek amacıyla kör nokta belirleme teknolojisi, çarpışmayı önleyici ikazlar ve lastik basıncı seyretme sistemi gibi ek güvenlik önlemleri de zorunlu hale gelecek.

Avrupa Birliği'nin yeni araç güvenlik kurallarıyla birlikte, bölgedeki trafik güvenliğinin daha da artırılması ve sürücüler ile diğer yol kullanıcılarının korunmasının sağlanması hedefleniyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.