7 yaşındaki Türk pilot CCE Avrupa Şampiyonu oldu!

7-11 yaşındaki pilotların yarıştığı CEE Avrupa Şampiyonası’nda birinci Alp Aksoy oldu. 7 yaşındaki Aksoy bu başarısıyla, Cumhuriyet tarihinde CEE Avrupa Şampiyonası’nda yarış kazanan en genç Türk pilot oldu.

Avrupa’nın Avusturya Speedworld pistinde gerçekleştirilen CEE Avrupa Şampiyonası’nın birincisi Alp Aksoy oldu. 7 yaşındaki Alp Aksoy, CEE Avrupa Şampiyonası’nda Cumhuriyet tarihinde yarış kazanan en genç Türk pilot olma unvanını elde etti. 6-9 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilen ve 7-11 yaş aralığındaki pilotların yer aldığı şampiyonada 10 ülkeden 30‘u aşkın pilot yarıştı.

SIRALAMA TURLARINDAKİ BAŞARISINI İYİ KULLANDI

Alp Aksoy, Micromax kategorisinde sıralama turlarında 5 oldu. İlk yarışın başında 4.’lüğe, 2 virajda 3.’lüğe ardından  7 virajda 2.’liğe kadar yükselen Aksoy, 3 turda start düzlüğünün sonunda yaptığı atak ile birinciliği ele geçirdi ve ilk yarışı kazandı. 2 yarışa; 1 sıradan başlayan Aksoy, rakiplerin tüm ataklarına rağmen pozisyon kaybetmeden  yine 1.’liği elde etti.

Şampiyonanın üçüncü bacağı olan süper finaline 1 sıradan başlayan Aksoy, en yakın rakibinin 4.1 saniye önünde bir düzlük farkla yarışı tamamlayan ilk isim olarak şampiyonanın 1.’si oldu. Şampiyon olan minik pilot podyumda ödülünü aldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri

Fenerbahçe Doğuş Yelken Takımı Paris 2024 için 7 Sporcuyla Kota Aldı!
Galatasaray'ın Başarısının Sırrı: Okan Buruk'un Yenilikçi Oyun Taktiği
Genç Yetenek Lando Norris, Miami Grand Prix'inde Zafer Kazandı
Yunusemre Belediyesi Yağlı Güreş Takımı'ndan Melih Özdemir Altın Madalya Kazandı
Beşiktaş, İtalya'ya yöneliyor: Vincenzo Italiano ve Raffaele Palladino hedefte