700 Bin Kamu İşçisine Ek Zam: Toplu İş Sözleşmesi Protokolü İmzalandı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı koordinasyonunda TÜRK-İŞ, HAK-İŞ ve TÜHİS arasında imzalanan "Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Ek Çerçeve Anlaşma Protokolü" ile 700 bin kamu işçisi, enflasyon ve ücret zammının toplamından oluşan yüzde 32,57 oranında ek zam alacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın koordinasyonunda, TÜRK-İŞ, HAK-İŞ ve Türk Ağır Sanayi ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası (TÜHİS) arasında gerçekleşen görüşmeler sonucunda "Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Ek Çerçeve Anlaşma Protokolü" imzalandı. Buna göre, 700 bin kamu işçisi ek zam alacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yapılan anlaşma kapsamında enflasyon ve ücret zammının toplamından oluşan oranın yüzde 32,57 olarak belirlendiğini açıkladı.

2023-2024 dönemini kapsayan Toplu İş Sözleşmesi Çerçeve Anlaşma Protokolü kapsamında, toplu iş sözleşmelerinin ücret dönemlerine ilişkin takvim farklılıkları göz önüne alındı. Bu sebeple, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, TÜRK-İŞ, HAK-İŞ ve TÜHİS arasında yeni bir "Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Ek Çerçeve Anlaşması Protokolü" imzalandı. Bu ek protokole göre, 700 bin kamu işçisi ek zam alacak. Bakan Işıkhan, ayrıca toplu iş sözleşmelerinin yürürlük tarihlerinin 1 Ocak 2025'te başlatılmasına dair bir kararın da ek protokolle kararlaştırıldığını belirtti.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Özel 'yeni anayasa' ile ilgili konuştu: "Çok uzağız"
Ankara'da trafiğe çıkacak olanlar için uyarı: Belirli yollar kapanacak
Selin Şekerci'den Kötü Haber Geldi!
Ex'ten Yine Olmadı! Jennifer Lopez ve Ben Affleck Boşanıyor!
Sosyal medyanın yeni fenomeni güvenlik çıktı! Hırsıza cilve yapan güvenlik viral oldu!