72 kişiye mezar olan İSİAS Otel davasında korkunç gerçek! Deprem olmadan dahi yıkılabilirmiş

6 Şubat'taki büyük depremin ardından Adıyaman'da yıkılan Grand ISİAS Otel'in davasıyla ilgili şok edici detaylar gün yüzüne çıktı. İddianameye göre, otelin deprem olmadan dahi yıkılma tehlikesi bulunduğu ve binaya kaçak kat çıkıldığı belirlendi.

6 Şubat'ta meydana gelen büyük depremin ardından KKTC'den gelen genç sporcuların da aralarında bulunduğu 72 kişiye mezar olan Grand ISİAS Otel'in yıkılmasının ardındaki skandal detaylar gün yüzüne çıktı. İSİAS Otel'in deprem olmadan dahi yıkılma tehlikesi bulunduğu ve kaçak kat çıkıldığı tespit edildi.

SORUŞTURMA SÜRÜYOR: BİNADA KAÇAK KAT ÇIKILDI

İstanbul ve çevre illeri sarsan depremin ardından yıkılan binaların soruşturması devam ederken, Adıyaman'da yıkılan Grand ISİAS Otel davası da dikkat çekiyor. İddianameye göre, otelin temelinin zemin etüt raporu alınmadan atıldığı, ruhsatının "konut" olarak hazırlandığı ve 9 kat için ruhsat verilmesine rağmen 13 katlı yapıldığı belirlendi.

SKANDAL AYRINTILAR İDDİANAMEDE: DENİZ KUMLU TEMEL VE KAÇAK KAT PROBLEMİ

İddianamede, binanın temelinde zemin etüt raporu alınmadan deniz kumu kullanıldığı, ruhsatın konut olarak alındığı ancak otel olarak kullanıldığı ortaya çıktı. Ayrıca, kaçak kat problemi 2018'de imar barışı ile çözülmüş, ancak sorunların devam ettiği belirtildi.

BİLİNÇLİ TAKSİRLE ÖLÜME SEBEP OLMA SUÇUYLA KARŞI KARŞIYA

Savcı, bu duruma karşılık sanıkların "öldürme" suçu gibi ceza almalarını sağlayacak "olası kast" düzenlemesi yerine en fazla 22,5 yıl ceza almalarına neden olacak "bilinçli taksirle ölüme sebep olma" suçundan dava açtı. Otel sahibi Ahmet Bozkurt dahil 11 sanık hakkında düzenlenen iddianame Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Görülen dava, depremin yıkıcı etkilerinin ötesinde, yapı sektöründeki sorunlara da ışık tutuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Meteorolojiden İstanbullulara kötü haver: 17 Mayıs 2024 İstanbul hava tahmini
Cumhurbaşkanlığı'nın 'tasarruf' genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı
İstanbul'da ucuz ev kalmayınca yatırımcılar da Düzce'ye yöneldi
Zam haberlerinin ardı arkası kesilmiyor! O tarihten sonra Coca Cola fiyatları uçacak!
Türkiye'nin milli yiyeceği ama yenmiyor! Dönerin yarım ekmek fiyatı bile şaşırttı