74 yıl sonunda Türkiye'nin o ünlü et firması iflas etti

74 yıldır faaliyet gösteren Hacıince Et firması, artan ekonomik zorluklarla başa çıkamayarak zor duruma düştü. Alanya ve Konya'da 41 milyon dolarlık yatırımla kurulan büyük tesislere sahip olan şirket, konkordato ilan etti.

Patronlardunyasi.com'un bildirdiğine göre, 74 yıldır faaliyet gösteren Hacıince Et firması, artan ekonomik zorluklarla başa çıkamayarak zor duruma düştü. Alanya ve Konya'da 41 milyon dolarlık yatırımla kurulan büyük tesislere sahip olan şirket, konkordato ilan etti. Mahkeme, 2 Haziran'da şirket ve sahipleri için önlem kararı aldı. Bu kararla birlikte, ilgili şirket ve kişiler hacizlere karşı koruma altına alındı. Tedbir kararı, 3 ay boyunca geçerli olacak.

YENİ TESİS YATIRIMI HACIİNCE’Yİ ZORA SOKTU

Konya'daki entegre tesis yatırımının devreye alınmasının ardından, Hacıince Et'in mali sıkıntıya girmesine neden olduğu iddia ediliyor. Tesisin faaliyete geçmesiyle birlikte, bir fast food zinciri ile olan anlaşmanın sona ermesi şirketi zor duruma düşürmüştü.

KAPASİTESİ 25 BİN BÜYÜKBAŞ HAYVAN

Hacıince, 70 yıllık geçmişiyle Dim ve Al-Et markaları altında üretim yapıyordu. Ayrıca, Türkiye'deki bazı fast food zincirlerine de ürün tedarik ediyordu. Şirketin Konya ve Alanya'da tesisleri bulunuyordu ve her iki ildeki çiftlikler toplamda 25 bin canlı hayvan kapasitesine sahipti. Ahmet Hacıince, markanın ikinci kuşak temsilcisi olarak aynı zamanda Ulusal Kırmızı Et Konseyi'nin başkanlığını da yapıyordu.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.