750 Milyonluk Vurgun: Çoban Yöntemiyle Yapılan Dolandırıcılık Reza Zarrab’a Uzandı!

İstanbul'da Büyük Çökertme: Sahte Belgelerle Milyonlarca Liralık Hacizli Araç Satan Şebeke Yakalandı. İcra Memurları, Zabıt Katipleri ve Noter Görevlilerinin de Dahil Olduğu 27 Kişi Gözaltında! İşte Detaylar...

İstanbul'da Lüks Araç Hırsızlığı Operasyonu: Yediemin Otoparklarından Sahte Belgelerle Çıkarılan Otomobiller

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, bazı lüks otomobillerin yediemin otoparklarından sahte belgelerle çıkarıldığını tespit etti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla gerçekleştirilen operasyon kapsamında, Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, şebekenin yediemin otoparklarında uzun süre tutulan araçları çaldığını ve icra müdürlükleriyle işbirliği yaptığını ortaya çıkardı. Şebeke üyelerinin, hacizli araçlar için sahte bir satış ihalesi düzenleyerek Noterler Birliği'ne yazılar yazarak şerhleri kaldırdığı ve bu araçları galerilerde sattığı belirlendi.

Operasyonun ilk aşamasında, çalıntı araç işlemlerinin yapıldığı İcra Müdürlüğü'nde görevli müdür yardımcısı O.K. gözaltına alındı. O.K., suçlamaları reddetmesine rağmen adliyeye sevk edildikten sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yaklaşık bir ay süren takiplerin peşinden, polis ekipleri şebekenin 24 üyesinin kimliğini belirleyerek İstanbul merkezli 8 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi. İstanbul, Diyarbakır, İzmir, Manisa, Mersin, Bilecik, Kırıkkale ve Kocaeli'deki adreslere yapılan baskınlarda 3'ü kadın 24 kişi daha gözaltına alındı. Bu kişilerin arasında adliyelerde zabıt katipleri, noter çalışanları ve noter başkatiplerinin de bulunduğu açıklandı. Gözaltına alınan kişiler, 4 gün süresince Oto Hırsızlık Büro Amirliği'nde sorgulandı. Yapılan soruşturmada, örgüt liderinin daha önce otopark işleten Kerim A. olduğu ve zabıt katibi Serdar Ö.'nün çalınan araçlarla ilgili bilgisayar yazışmalarını yaptığı ortaya çıktı.

Öte yandan, gözaltına alınan çobanın (H.I.) üzerine 7 lüks otomobil kaydedildiği öğrenildi. H.I., araçları para karşılığı üzerine aldığını belirtirken, araçların markalarını bile bilmediği ortaya çıktı.

Şebekenin çaldığı araçlar arasında İranlı iş insanı Reza Zarrab adına kayıtlı bir lüks otomobil de bulunmuş oldu. Bu araç için, düzmece bir ihale düzenlenmiş ve üstündeki şerhlerin kaldırılması amacıyla 1 Temmuz tarihinde Noterler Birliği'ne yazı yazılmış. Emniyet işlemleri tamamlanan ve daha önce suç kayıtları bulunan bazı şüpheliler adliyeye sevk edildi. Soruşturma devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.