79 İlde Kuvvetli Sağanak Yağış Uyarısı! Hangi İller Risk Altında?

Meteoroloji 19 Eylül 2024 hava durumu raporunu yayımladı. Türkiye genelinde kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Batı ve Orta Karadeniz başta olmak üzere bazı illerde yağışlar şiddetli olacak. İşte il il hava durumu ve kritik uyarılar.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 19 Eylül 2024 tarihli hava durumu raporunu açıkladı. Yapılan son tahminlere göre, ülke genelinde hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Marmara’nın doğusu, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Balıkesir, Manisa, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak ve Isparta çevrelerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Özellikle Batı Karadeniz ve Orta Karadeniz kıyıları başta olmak üzere Giresun, Çankırı, Iğdır, Ağrı ve Van çevrelerinde yağışların yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Hava Sıcaklıkları:
Doğu Akdeniz, Batı Karadeniz ve Doğu Anadolu'da sıcaklıkların 2 ila 4 derece azalması beklenirken, diğer bölgelerde önemli bir sıcaklık değişikliği öngörülmüyor.

Rüzgar:
Genel olarak kuzey yönlerden hafif ve ara sıra orta kuvvette rüzgar esmesi bekleniyor.

Kuvvetli Yağış Uyarısı:
Özellikle Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Giresun, Çankırı, Iğdır, Ağrı ve Van çevrelerinde yağışların kuvvetli olması bekleniyor. Bu bölgelerde su baskınları, ani sel ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuz durumlara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği uyarısı yapıldı.

Kritik Uyarılar:
Meteoroloji, vatandaşların yaşanabilecek olumsuzluklara karşı hazırlıklı olması gerektiğini vurguladı. Şiddetli yağışların getirebileceği olası risklere karşı tedbir alınması ve özellikle yağışların yoğun olacağı bölgelerde yetkililerin uyarılarının takip edilmesi önerildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.