8 Trendyol Süper Lig kulübü PFDK'lık oldu!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Trendyol Süper Lig'de mücadele eden 8 kulübü Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk etti.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Trendyol Süper Lig'de mücadele eden 8 kulübü Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk etti. TFF'den yapılan açıklamada, Süper Lig'in 5. haftasında oynanan maçlarda yaşanan çeşitli disiplin ihlalleri nedeniyle Gaziantep FK, Galatasaray, Samsunspor, Sipay Bodrum FK, Trabzonspor, Fenerbahçe, Antalyaspor ve Adana Demirspor'un PFDK'ye sevk edildiği belirtildi.

Açıklamada, bu kulüplerin taraftar davranışlarından, saha içi olaylarına ve disiplin yönetmeliğine aykırı hareketlerine kadar çeşitli nedenlerle disipline gönderildiği ifade edildi. Bu haftanın maçlarında dikkat çeken olaylar arasında, kırmızı kart gören oyuncuların kural dışı hareketleri de yer aldı. Özellikle Trabzonspor'un Bosna Hersekli oyuncusu Edin Visca, RAMS Başakşehir'in Yunan futbolcusu Dimitris Pelkas ve Sipay Bodrum FK'nin Angolalı oyuncusu Fredy, maçlardaki kural dışı hareketleri nedeniyle tedbirli olarak PFDK'ye sevk edildi.

Bunun dışında, Kayserispor Kulübü Başkanı Ali Çamlı da federasyon talimatlarına aykırı hareket ettiği gerekçesiyle disipline gönderildi. Bu sevklerle birlikte PFDK'nin alacağı kararlar, önümüzdeki haftalarda Süper Lig'deki rekabeti ve takım kadrolarını etkileyecek. Hem kulüplerin hem de oyuncuların nasıl bir ceza alacağı ve bu cezaların lig üzerindeki etkisi, futbol kamuoyunun merakla beklediği konular arasında yer alıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.