8 yaşındaki Ş.S. için adalet arayışı: Cinsel istismar soruşturması yeniden başlatıldı!

Batman’ın Kozluk ilçesinde ailesi tarafından evlerinin önünde ipte asılı bulunan 8 yaşındaki Ş.S.'nin cinsel istismara uğradığı iddiasıyla yürütülen soruşturmada verilen takipsizlik kararına itiraz kabul edildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 7 Ocak’ta Batman’ın Kozluk ilçesinde ailesi tarafından evlerinin önünde ipte asılı olarak bulunan 8 yaşındaki Ş.S.’nin cinsel istismara uğradığı iddiasıyla ilgili verilen takipsizlik kararına itirazda bulundu. Bakanlık avukatlarının itirazı üzerine Batman Sulh Ceza Hakimliği, takipsizlik kararını kaldırdı ve soruşturmanın devamına karar verdi.

Soruşturma kapsamında, İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı tarafından 8 yaşındaki Ş.S.'nin cinsel istismara uğrayıp uğramadığına yönelik detaylı bir inceleme başlatıldı. İnceleme sonucunda hazırlanacak rapor, soruşturmanın seyrini belirleyecek.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Batman Cumhuriyet Başsavcılığı, 9 Ocak 2024 tarihinde olayla ilgili bir açıklama yaparak şu bilgileri kamuoyuyla paylaşmıştı:

"7 Ocak 2024’te Kozluk ilçesindeki evlerinin önünde ipte asılı olarak ailesi tarafından bulunan mağdur kız çocuğunun tedavisine Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde devam edilmektedir. Soruşturmaya ilişkin tüm deliller hızlı bir şekilde toplanmış olup, iddia edilenin aksine şu ana kadar gözaltına alınan kimse bulunmamaktadır. Kozluk Cumhuriyet Başsavcılığı, olayın nedenine ilişkin titiz bir araştırma yürütmektedir ve soruşturma tüm yönleriyle devam etmektedir."

Başsavcılık, olayın ardından soruşturma sonucunda takipsizlik kararı vermişti. Ancak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, takipsizlik kararına itiraz etti ve bu itirazın kabul edilmesiyle birlikte soruşturma yeniden açıldı.

CİNSEL İSTİSMAR İDDİASI İNCELENECEK

Adli Tıp Kurumu'nun yapacağı incelemeler neticesinde, Ş.S.'nin cinsel istismara uğrayıp uğramadığı kesin olarak belirlenecek. Bu rapor, soruşturmanın devamı için kritik öneme sahip olacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın mağdur çocuklar ve aileleri için hukuki süreçlerde aktif rol oynayarak, adaletin sağlanması için mücadele verdiği bu olayda da süreç titizlikle takip ediliyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.