80 milyonluk çekirge istilası : İklim değişikliğinin tehlikeli etkisi

Singapur Ulusal Üniversitesi uzmanları, aşırı rüzgar ve yağmurun artan çöl çekirgesi salgınlarına yol açabileceği konusunda uyarıda bulunuyor. İnsan kaynaklı iklim değişikliğinin, çekirge salgınlarını tetikleyebileceği açıklandı.

Sıngapur Ulusal Üniversitesi'nden uzmanlar, iklim değişikliğinin çöl çekirgesi salgınlarına yol açabileceği ve bu durumun gıda üretim sistemlerini zorlayarak küresel gıda kıtlığı riskini artırabileceği konusunda uyarıda bulunuyor. İnsan kaynaklı iklim değişikliğinin, aşırı rüzgar ve yağışa neden olarak çekirge salgınlarını teşvik edebileceğini belirten uzmanlar, bu megasürülerin küresel besin zinciri üzerinde yıkıcı etkilere yol açabileceği konusunda uyarıda bulunuyor.

ÇEKİRGELERİN YIKICI ETKİSİ

Çöl çekirgesinin milyonlarca sürü halinde uzun mesafelere seyahat ederek mahsullere zarar verdiği ve kıtlığa neden olduğu biliniyor. Araştırmacılar, bir sürünün ortalama 80 milyon çekirgeden oluştuğunu ve bir günde 35 bin kişiyi beslemeye yetecek kadar gıda ürünü tüketebildiğini vurguluyor.

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN MAALİYETİ

İklim değişikliğinin çekirge salgınlarını önleme ve kontrol etmeyi giderek zorlaştıracağını belirten uzmanlar, bu durumun büyük mali etkilere neden olabileceğini ifade ediyor. Özellikle Fas ve Kenya gibi duyarlı bölgelerin yüksek risk altında olduğunu belirten araştırmacılar, çekirge habitatlarının genişleyerek Batı Hindistan'a doğru yüzde beş oranında büyümeye devam edeceğini öne sürüyor. Dünya Bankası'na göre, çekirge istilasına müdahale etmek 450 milyon dolardan fazlaya mal olabilirken, çekirge istilasının 2,5 milyar dolarlık mahsul hasarına yol açtığı tahmin ediliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Ebeveynlerin Akademik Beklentileri ve Cinsiyet Önyargısı: Yeni Araştırma Buluşları
Kim Jong-un Onaylı Yeni Balistik Füze Testi
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Çin'i Barış Görüşmelerine Katılmaya Davet Etti
Gazze'deki Cibaliye mülteci kampına Saldırı Düzenlendi
Peru'da Trans Hakları İçin Sokaklara Dökülen Protestocular: Cinsiyet Kimlikleri Hastalık Değildir