9 Ay Sonra Kayıp Nihal Babayiğit'in Kemiklerine Ulaşıldı

Antalya'nın Serik ilçesinde toprağa gömülen kemik parçalarının, 9 aydır kayıp olan işitme engelli Nihal Babayiğit'e ait olduğu belirlendi. Kızının kemiklerini teslim alan babası Vedat Babayiğit, "Allah'a şükür kızımın yeri belli oldu. Artık gelip duamızı yapacağız" dedi.

Antalya'nın Serik ilçesinde toprağa gömülü halde bulunan kemik parçalarının, 9 aydır kayıp olan işitme engelli Nihal Babayiğit'e (24) ait olduğu tespit edildi. Babası Vedat Babayiğit, kızının kemiklerini teslim alıp defnettikten sonra, "Allah'a şükür kızımın yeri belli oldu. Artık gelip duamızı yapacağız" diyerek, acısını dile getirdi.

İşitme engelli Nihal Babayiğit, 2022 yılında sosyal medya üzerinden Batman'da yaşayan Mehmet Basık ile tanışmış, bir süre sonra kaybolmuştu. Ailesi, Nihal'in Batman'da dini nikahla Mehmet Basık ile yaşamaya başladığını öğrendi. 2023 yılında bir çocuk dünyaya getiren Nihal Babayiğit, doğumdan kısa bir süre sonra bebeğini Batman'da bırakarak ailesinin yanına döndü.

Nihal Babayiğit, son olarak 9 Ekim 2023'te Mehmet Basık ile buluşmuş ve bu tarihten sonra kendisinden haber alınamamıştı. Babayiğit'in kaybolmasıyla ilgili soruşturmada Mehmet Basık'ın cep telefonuyla paylaştığı görüntüler ortaya çıktı. Bu görüntülerde, Babayiğit’in boynunda kan izleri bulunan fotoğrafları yer alıyordu. Ailesinin şikayeti üzerine Mehmet Basık Batman'da gözaltına alınarak tutuklandı.

Haziran ayında, Mehmet Basık’ın yer göstermesi üzerine Serik-Belek yolu üzerinde yapılan aramada, Nihal Babayiğit'e ait olduğu değerlendirilen kemik parçaları bulundu. Yapılan DNA incelemesinin ardından kemiklerin Babayiğit'e ait olduğu kesinleşti. Baba Vedat Babayiğit, kızının cenazesini İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan teslim alıp defnettikten sonra, adaletin yerini bulacağına inandığını ve davanın takipçisi olacaklarını ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.