9. Yargı Paketi yolda: Bakan Tunç hazırlıkların tamamlandığını açıkladı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul'da gerçekleşen "Ceza İnfaz Kurumlarında Teknoloji Konferansı"na katılarak Türkiye'nin hukuk devletinin tahkim edilmesi, temel hak ve özgürlüklerin genişletilmesi konusunda önemli adımlar attığını belirtti.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul'da gerçekleşen "Ceza İnfaz Kurumlarında Teknoloji Konferansı"na katılarak Türkiye'nin hukuk devletinin tahkim edilmesi, temel hak ve özgürlüklerin genişletilmesi ve ceza adalet sisteminin insan haklarına uygun bir şekilde ilerletilmesi konusunda önemli adımlar attığını belirtti.

'CEZAEVLERİNDE BİR YOĞUNLAŞMA VAR'

Bakan Tunç, toplumun ihtiyaçları ve bilişim teknolojilerinin ilerlemesiyle birlikte yasalarda yeni değişiklik ihtiyaçlarının ortaya çıktığını ifade ederek, bu doğrultuda Yargı Reformu Strateji Belgesi ve İnsan Hakları Eylem Planı hedefleri doğrultusunda mevzuatta değişiklikler ve yeniliklerin hayata geçirilmeye çalışıldığını dile getirdi. Son olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulacak olan 9. Yargı Paketi'nin hazırlıklarının tamamlanmak üzere olduğunu açıkladı.

Bakan Tunç, son 22 yıl içinde temel hak ve özgürlüklerin genişletilmesi, demokratik hukuk devleti ilkesinin güçlendirilmesi ve anayasa değişiklikleriyle ilgili önemli adımlar atıldığını belirtti. Ayrıca, şartları uygun olmayan 394 cezaevinin kapatıldığını ve insan haklarına ve çağdaş ceza adalet sistemine uygun 299 cezaevinin hizmete açıldığını aktardı. Tunç, şu anda cezaevlerinde bir yoğunlaşma olduğunu ve bu konuya çözüm bulma çabalarının devam ettiğini vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Furkan Bölükbaşı AK Parti'yi yerden yere vurdu
"Her gün etli yemek" iddiaları Diyanet tarafından yalanlandı
Başbakanla telefonda konuşurken devleti yıkmaya teşebbüs
TEM'de ruhsatsız benzinlik: Firmanın yönetiminde AKP'li isimler var
20 ilde düzenlenen ‘Sibergöz-39’ operasyonlarında 74 şüpheli gözaltına alındı