A Milli Erkek Hentbol Takımı, Konya'da Lüksemburg'u ağırlayacak

EHF Erkekler EURO 2024 Elemeleri 1. Grup'ta savaşım eden A Milli Erkek Hentbol Takımı, gruptaki 4. maçında Konya'da Lüksemburg'u konuk edecek.

EHF Erkekler EURO 2024 Elemeleri 1. Grup'ta savaşım eden A Milli Erkek Hentbol Takımı, gruptaki 4. maçında Konya'da Lüksemburg'u konuk edecek. Başantrenör Okan Halay, Avrupa Şampiyonası'na gidebilmek için bu maçı kesinlikle kazanmaları icap ettiğini belirterek, maçlara oynarken aynı zamanda depremde yaşamını kaybeden ekip kaptanı Cemal Kütahya için de savaşım verdiklerini kaydetti.

A Milli Erkek Hentbol Takımı, EHF Erkekler EURO 2024 Elemeleri 1. Grup'taki 4. müsabakasını yarın Konya'da Lüksemburg ile oynayacak. Selçuklu Uluslararası Spor Salonu'nda oynanacak karşı karşıya gelme saat 17.00'de başlamış olacak. Yarınki maç öncesi Başantrenör Okan Halay ve ekip kaptanı Samet Kanberoğlu ile oyunculardan Gökay Bilim basın toplantısında açıklamalarda bulunmuş oldu. 2024 Avrupa Şampiyonası Elemelerinde Lüksemburg ile ilk maçı oynadıklarını ve 1 sayı farkla olsa da kazanmasını bildiklerini söyleyerek sözlerine süregelen Okan Halay, "Lüksemburg ile 2. maç bizim açımızdan oldukça mühim. Avrupa Şampiyonsı'na gidebilmek için bu maçı kazasız belasız atlatmamız gerekiyor. Geri kalan 2 maçtan da 1 yengi aldığımız takdirde oldukça büyük sürprizler eğer olmazsa 2024 Avrupa Şampiyonası'na gidebileceğimiz inancını taşıyorum. Lüksemburg birazcık daha devşirme oyunculardan kurulu bir ekip. Bizim daha iyi bir ekip olduğumuzu biliyorum. Tabii deplasmandaki maçta iyi oyunumuzu daha değişik bir galibiyetle süsleme şansına sahiptik. Fakat yaşadığımız afet sonucu, aynı zamanda da hakikaten ulusal takımımızın oldukça kıymetli bir oyuncusunu kaybetmemizin vermiş olduğu sıkıntılardan dolayı ciddi anlamda 3 haftalık bir maç oynayamama periyoduyla deplasmana gidip maç yapmak bizim açımızdan zorluydu. Yine de kazanmasını bildik. Önemli olan kazanmaktı. Şimdi bu maçta Konya seyircisinin desteğiyle, güzel bir oyunla buradan galibiyetle ayrılmayı hedefliyoruz" dedi.

"Türk halkını bu hususi günlerde bir nebze olsun sevindirmek en büyük dileğimiz"

Gruptan çıkmaları halinde ulusal takımın Türkiye tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonası'na katılacağını hatırlatan Okan Halay, "Çok özel bir başarı olacak. Bunu hak eden bir oyuncu grubu var. Bu konuda özellikle başkanımıza, yönetim kurulumuza, federasyonumuzun tüm çalışanlara da teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten inanılmaz derecede bize destek veriyorlar. Ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar, uykusuz kalıyorlar. Bizim için her türlü olanağı sağlamaya çalışıyorlar. Biz de onları mahcup etmemek, Türk halkını özellikle bu özel günlerde bir nebze olsun sevindirmek en büyük dileğimiz" ifadelerini kullandı.

"Cemal için oynayacağız"

Halay, ulusal ekip kaptanı Cemal Kütahya'nın Kahramanmaraş merkezli depremde yaşamını kaybetmesinin ekibi iyi mi etkilediği yönündeki soruya ise, "Cemal bizim için hususi bir oyuncuydu. Hem bir abi olarak hem oyuncu karakteri olarak hem bir aile yapısındaki yaşantısıyla, sporcu karakteriyle tüm oyuncularımıza misal olabilecek bir oyuncuydu. Mücadeleyi asla bırakmayan, sakatlıkları olsa dahi ulusal ekip için sakatlığını her vakit geri planda bırakan, onu da genç oyunculara misal olarak gösterdiğimiz bence sporcu kişiliği muhteşem olan bir oyuncumuzdu. Fakat afette kardeşimizi kaybettik. Acımız oldukça büyük. Bizde açıkçası ilk başlangıçta zorlandık, kolay değildi. Çünkü o şekilde ya da bu şekilde bizim için oldukça kıymetli bir oyuncuyu kaybetmiştik. Biz kemik yapı olarak birbirimize daha yakınız. Diyaloglarımız oldukça daha fazla. O yüzden tüm dostlarım etkilendi. Ama yaşam devam ediyor. Hayatın akışına kesinlikle bizim de konsantre olmamız gerekiyor. Açıkçası biz bu maçları oynarken bir de Cemal için oynayacağız. Onu uyuduğu yerde daha rahat etmesi için, en azından ona da bu hediyeyi vermek istiyoruz" yanıtını verdi.

Samet Kanberoğlu: "Kazanıp iyi bir avantaj elde etmek istiyoruz"

Lüksemburg deplasmanında 1 farkla da olsa güzel bir yengi aldıklarını belirten ekip kaptanı Samet Kanberoğlu da, "Bu galibiyeti daha değişik skorla da alabilirdik. Zaman vakit oldukça inişli çıkışlı dakikalar oynadık. Daha da iyi oynayabilirdik. Zaman vakit iyi yaptığımız şeyler oldu. Hatalarımızı gördük, düzelttik. Zaten oldukça verimli bir kamp geçirdiğimizi düşünüyorum. Bu kampta yaptığımız şeyleri sahaya da yansıtmaya başladık. Yarın Lüksemburg ile maçımız var. Eksiklerimizi tamamladık. Yarın inanıyorum ki daha güzel bir performansla oldukça daha değişik bir yengi alacağımızı ve Konya halkına desteğine ihtiyacımız bulunduğunu düşünüyorum. Yarın Konya halkıyla beraber Lüksemburg müsabakasını kazanıp iyi bir avantaj elde etmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Gökay Bilim: "Umarım bizim için oldukça güzel geçer"

Çok verimli bir kamp geçirdiklerini kaydeden Gökay Bilim ise, "1 farkla da olsa, hatalarımıza rağmen Lüksemburg maçını kazanmayı bildik. Lüksemburg'u da tekrar analiz ettik. Bugün de antrenmanımızı gerçekleştirdik. Tüm Konya halkını maça bekliyoruz. Desteklerini bizden esirgemesinler. Onlara çok ihtiyacımız var. Herkese başarılar diliyorum. Umarım bizim için çok güzel geçer. Güzel geçeceğine de inanıyorum" diye konuştu. - KONYA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri

Fenerbahçe'nin Yıldızı Ferdi Kadıoğlu, Bayer Leverkusen'in Hedefinde!
Beşiktaş'ın Şampiyonluk İçin Transfer Atağı: Almanya'dan Yıldız Golcü Patrik Schick Hedefte
Galatasaray, Süper Lig Şampiyonluğu İçin Real Madrid'in Golcüsü Joselu'yu Hedefliyor
İspanya'da Del Bosque RFEF Denetim Komisyonu Başkanı Olarak Atandı
Fenerbahçe'den İsmail Kartal ve Edin Dzeko İddialarına Net Yanıt: Kriz Yok!