A Milli Kadın Futbol Takımı, Ukrayna ile 1-1 Berabere Kaldı!

2025 Avrupa Şampiyonası play-off turunda Ukrayna’yı konuk eden A Milli Kadın Futbol Takımı, 1-1 berabere kaldı. Rövanş maçı 29 Ekim’de Kişinev’de oynanacak. Haberin detayları...

A Milli Kadın Futbol Takımı, 2025 Avrupa Şampiyonası 1. play-off turu ilk maçında Ukrayna’yı konuk etti. Esenler Erokspor Stadı'nda oynanan mücadelede milliler, rakibiyle 1-1 berabere kaldı. Golleri 31. dakikada Ukrayna’dan Apanaschenko ve 61. dakikada Elif Keskin kaydetti.

MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI

Ukrayna, 11. dakikada gole yaklaştı ancak kaleci Selda Akgöz'ün başarılı müdahalesiyle skor tabelası değişmedi. 31. dakikada Ukrayna, Apanaschenko'nun golüyle öne geçti ve ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

İkinci yarıda ataklarını sıklaştıran Türkiye, 61. dakikada Elif Keskin’in golüyle skoru 1-1’e getirdi. Mücadele bu sonuçla tamamlandı ve iki takım sahadan birer puanla ayrıldı.

SİYAH BANTLA SAHAYA ÇIKTILAR

Milli futbolcular, TUSAŞ’a yönelik terör saldırısında hayatını kaybedenleri anmak için sahaya siyah bantla çıktı. Karşılaşmayı Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu da tribünden takip etti.

RÖVANŞ 29 EKİM'DE

Türkiye ile Ukrayna arasındaki rövanş karşılaşması, 29 Ekim'de Moldova'nın başkenti Kişinev’de yapılacak. Milli takım bu turu geçmesi halinde Belçika-Yunanistan eşleşmesinin galibiyle 2. play-off turunda karşılaşacak ve bu aşamayı geçen ekip Avrupa Şampiyonası'na katılmaya hak kazanacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.