A Milli Takım geç açıldı. Filipinler'i devirmiş oldu

A Milli Erkek Basketbol Takımı, hazırlık maçında Filipinler'i 84-73 mağlup etti. A Milli Takım geç açılsa da başarıyı yakalamış oldu. Milli Takımın başarısı geriden gelse de sevindirmiş oldu. Son dakika..

Türk erkek basketbol takımımız, Beşiktaş Akatlar Kültür ve Spor Merkezi'nde oynanan hazırlık maçında Filipinler'i 84:73 mağlup etti.

Hasat ve Yıldızlar; Doğuş Özdemiroğlu, sahaya Kenan Sipahi, Tarık Biberovic, Ercan Osmani ve Sertaç Şanlı'dan oluşan ilk beşliyle girdi ve etkili olan Filipinler karşısında ilk periyodu üç sayı çizgisinin 24-21 gerisinde tamamladı. 

Üst üste top kayıplarına ve savunmadaki kötü performansa rağmen arka arkaya basketlerin atıldığı ikinci çeyrekte Türkiye soyunma odasına 42:40 önde girdi. Milli takım, üçüncü periyotta dışarıdan gelen basketlerle farkı artırdı ve son çeyreğe 64:56 önde başladı. Türkiye son çeyrekte de üstünlüğünü korudu ve karşılaşmayı 84:73 kazandı.

Tarık Biberovic 23, Can Korkmaz 12, Sertaç Şanlı ve Kenan Sipahi ise 9'ar sayıyla maçın en skorer ismi oldu. Ayrıca Can Korkmaz ve Göktuğ Baş da ilk kez milli formayı giydi.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın izlediği toplantıda Türkiye Basketbol Birliği Başkanı Hidayet Türkoğlu da hazır bulundu. Milli takım 7'sinde Fransa, Sırbistan ve Hollanda ile karşılaşacak. 2025 Avrupa Şampiyonası elemelerine hazırlık kapsamında Temmuz ayına kadar..

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.