A Milli Takım'da 8 Futbolcu Aynı İlimizden! Başkentler Geride Kaldı: İlginç Harita!

Türkiye A Milli Futbol Takımı'nda yer alan futbolcuların doğum yerleri incelendi. Milli takımda görev alan 8 futbolcunun aynı ilimizden geldiği ortaya çıktı. A Milli Takım'ın haritası ne İstanbul'a, ne Ankara'ya, ne de İzmir'e benzemekte. İşte futbolcuların doğum yerleri...

Portekiz ile karşılaşan Türkiye A Milli Futbol Takımı hakkında ilginç bilgiler ortaya çıktı. Milli futbolcularımızın nerelerden geldiğine dair detaylar paylaşıldı. Sosyal medyada dolaşıma giren bir harita, milli takım kadrosunda Trabzon'un belirgin bir üstünlüğü olduğunu gösterdi. 

Milli Takım Haritası

Euro 2024 heyecanına muhteşem bir başlangıç yapan A Milli Futbol Takımı'nın başarısının arkasında neler var dersiniz? Cevap belki de futbolcularımızın memleketlerinde gizli! Zpor tarafından hazırlanan haritaya göre, 26 kişilik milli takım kadrosunda tam 8 futbolcu Trabzon doğumlu. Semih Kılıçsoy ve Yusuf Yazıcı gibi önemli isimlerin yanı sıra, gurbetçi futbolcular Orkun Kökçü ve Kenan Yıldız da Türkiye'de nüfusa kayıtlı oldukları il olarak Trabzon'u tercih etmiş.

Karadeniz Bölgesi Milli Takımın Yarısını Oluşturuyor!

Trabzon'un yanı sıra diğer Karadeniz illerinden de birçok futbolcu milli takımda forma giyiyor. Toplamda 13 futbolcu ile Karadeniz bölgesi, milli takım kadrosunun neredeyse yarısını oluşturuyor. Bu durum, Karadeniz'in futbol potansiyelini bir kez daha gözler önüne seriyor.

Diğer Bölgelerden Kimler Var?

İç Anadolu bölgesi 6, Marmara bölgesi 4, Ege bölgesi 2 ve Doğu Anadolu bölgesi 2 futbolcu ile temsil edilirken, Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz bölgelerinden milli takımda futbolcu bulunmuyor.

Bu Durum Ne Anlama Geliyor?

A Milli Takım'daki Trabzon ve Karadeniz ağırlığı, bu bölgenin futbol altyapısının ve yetenek havuzunun ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor. Aynı zamanda, milli takımın başarısında bölgesel faktörlerin de önemli bir rol oynayabileceği düşüncesini akla getiriyor

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.