Apple’ın en iddialı projeleri arasında gösterilen bu işlemci, gerçekten de ilginç özelliklere sahip. Apple tarafından tasarımı tamamlanan ve TSMC öncülüğünde de üretime sunulan işlemci, iPhone 12 ile geldi.
Bu işlemcideki en çok öne çıkan detaylardan ilki, çekirdek sayısı değişmemesine rağmen performans açısından ciddi bir ilerleme kaydetmesi. Diğer bir özellik ise 5 Nanometre özelliği oldu. 5 Nanometre teknolojisi ile birlikte, elektrik akımı daha güçlü şekilde iletilebildi. Bu sayede işlemcinin cihazı yorma oranında da büyük bir değişim görüldü.
A14 Bionic ile birlikte; 11,8 milyar transistör akıllı telefonlara güç vermeye başladı. Böylece akımların yarattığı hız olumlu şekilde kullanıldı. Transistörler arası mesafe her azaldığında harcanan elektrik miktarı aynı oranda düşüyor. Bu sayede batarya kullanımı da olumlu bir şekilde onarılabiliyor. Bu işlemcinin en bomba özelliklerinden bir diğeri de yapay zeka destekli olması.
Bugüne kadar iOS ve Android işletim sistemlerinde, yapay zeka defalarca kullanıldı. Ancak işlemcilerde yapay zeka kullanımı neredeyse ilk diyebiliriz. Bu sayede makine öğrenimi sistemi, iPhone cihazlara daha kolay bir şekilde entegre edilebiliyor. Son olarak A14 Bionic ile birlikte grafiklerde de en az yüzde 20 oranında gelişim yaşandığı söylendi. Peki siz yeni iPhone donanımları hakkında ne düşünüyorsunuz?