AB, Deprem bölgesindeki geçici barınmayı nasıl destekliyor?

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut: Diğer desteklerin yanı sıra Türkiye için 400 milyon avroluk AB Dayanışma Fonu harekete geçirildi. Fonun kullanıldığı alanlar arasında geçici konaklama ve konteyner şehirler de yer alıyor.

Depremlerden etkilenen Hatay'da konteyner kentlerde yaşam mücadelesi veren insanların hikayeleri yürekleri burkulacak cinsten. Konteynerlerin ardında yaşanan duygusal deneyimler, umutlar ve endişeler, şehirdeki yaşamı belirgin bir şekilde etkiliyor.

Bir genç, İstanbul'da iş bulmuş ancak ailesinin yanında olma arzusuyla geri dönmüş. Depremin yıkıcı etkisi, onu annesinin yanına getirmiş, ancak konteyner kentte daha fazla sosyal imkanın olmasını dilediğini belirtmiş. Başka bir genç ise Bursa'ya gidip dönmüş, şimdi ise Hatay'daki konteyner kentte memnun bir şekilde yaşıyor.

ETKİLENENLERİN SAYISI 14 MİLYON

Çocuklar, konteyner kentte kıkırdayarak oyun oynarken, yetişkinler ise depremin getirdiği travmayı atlatmak için daha fazla zamana ihtiyaç duyduklarını ifade ediyorlar. Depremin acısı hala taze olan bir kadın, kızının enkaz altında kaldığı korkusuyla buruk bir şekilde konuşuyor. Ancak konteyner kentin temizliği ve ilgi gösterilmesi onları bir nebze olsun rahatlatıyor.

Hatay AFAD İl Müdürü, depremden etkilenenlerin sayısının 14 milyon olduğunu belirtiyor ve konteyner kentlerde yaşayan 690 bin kişinin hala geçici bir konutta barındığını dile getiriyor. Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı, AB'nin Türkiye'ye olan desteğini vurguluyor. Depremlerin ardından yapılan yardımlar ve dayanışma, Hatay'daki insanlara umut veriyor. Ancak kalıcı konutlara taşınma arzusu da hala devam ediyor.

Bu hikayeler, depremin yıkıcı etkisinin insanlar üzerindeki izlerini gösteriyor. Ancak dayanışma ve umut, Hataylıların geleceğe daha güçlü bir şekilde bakmasını sağlıyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Beşiktaş’ta 19 Mayıs gençlik festivali!
TÜVTÜRK, o uygulamaya son vererek araç sahiplerine para iadesi yapacak!
Güneşin Büyülü Dansı: 20 Yılın En Güçlü Jeomanyetik Fırtınası Kuzey Işıklarıyla Dünyayı Aydınlattı
Kamu İhale Kurulu'na yapılan atamalar Resmi Gazete'de yayımladı
Darülaceze iktidarın arka bahçesi oldu