AB, Elon Musk'ın sansür iddialarını reddetti: "Hiç kimesyle hiçbir zaman gizli anlaşma olmadı"

Avrupa Birliği (AB), Twitter (X) sosyal medya platformunun sahibi Elon Musk'a yönelik yasa dışı bir "gizli anlaşma" teklifinde bulunduğu iddialarını reddetmiş bulundu.

Avrupa Birliği (AB), X sosyal medya platformunun sahibi Elon Musk'a yönelik yasa dışı bir "gizli anlaşma" teklifinde bulunduğu iddialarını reddetti. AB Komisyonunun İç Pazardan Sorumlu Üyesi Thierry Breton, X platformundan yaptığı paylaşımda, Elon Musk'a atıfta bulunarak, "Hiç kimseyle hiçbir zaman gizli anlaşma olmadı ve olmayacak" dedi.

Breton, AB Dijital Hizmetler Yasası'nın X ve diğer büyük platformlara davanın çözümüne yönelik taahhütler sunma imkanı verdiğini belirterek, "Açık olmak gerekirse, sizin ekibiniz Komisyondan uzlaşı sürecini açıklamasını ve endişelerimizi açıklığa kavuşturmamızı istedi" dedi.

Komisyonun yasal prosedürlere uygun davrandığını vurgulayan Breton, "Taahhüt verip vermemek size kalmış. Hukukun üstünlüğü prosedürleri bu şekilde işler. Mahkemede görüşürüz ya da görüşmeyiz." diye ekledi.

Musk'ın AB'yi mahkemeye verme açıklamasına yanıt olarak Breton, "Nasıl istersen" ifadesini kullandı.

NE OLMUŞTU?

AB Komisyonu, bugün yaptığı açıklamada, X platformuna yönelik soruşturma kapsamında Dijital Hizmetler Yasası'nı ihlal ettiğine dair ön bulguların şirkete iletildiğini belirtti. Komisyonun açıklamasında, X platformunun mavi onay işaretinin kullanıcıları yanıltıcı şekilde tasarlandığı ve kötü niyetli aktörler tarafından kullanıldığına dair kanıtların bulunduğu ifade edildi.

Açıklamada, X'in reklam konusunda gerekli şeffaflığı sağlamadığı ve araştırmacıların kamuya açık verilere erişimine izin vermediği belirtildi. Bu aşamadan sonra X'in, Komisyonun soruşturma dosyasını inceleyerek ön bulgulara karşı kendisini savunabileceği, ön bulguların doğrulanması durumunda ise X'in yıllık cirosunun yüzde 6'sına kadar para cezasına çarptırılabileceği ve ihlali düzeltmeye yönelik önlemler alması gerekeceği bildirildi.

Bu gelişmeler üzerine Elon Musk, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "AB Komisyonu yasa dışı bir gizli anlaşma teklif etti: Eğer konuşmayı kimseye söylemeden sessizce sansürleseydik ceza vermeyeceklerdi. Diğer platformlar bu anlaşmayı kabul etti, X kabul etmedi." dedi. Ardından, "Avrupa halkının gerçeği öğrenmesi için mahkemede halka açık bir mücadeleyi sabırsızlıkla bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.