AB, İran'a yönelik yaptırımları genişleteceğini açıkladı

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, AB'nin İsrail'e yapılan saldırı nedeniyle İran'a yönelik mevcut yaptırımlara yeni eklemeler yapmak için çalışmalara başlayacağını açıkladı.

AB ülkelerinin dışişleri bakanları, İran'ın İsrail'e düzenlediği hava saldırıları sonrasında olağanüstü nitelikli çevrim içi bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantının ardından yapılan açıklamada, Josep Borrell İran'ın saldırıları karşısında İsrail'in yanında olduklarını vurguladı. Bazı üye ülkelerin Tahran'a yönelik yaptırımların genişletilmesini talep ettiklerini ve AB'nin diplomatik servisinin bu teklif üzerinde çalışmaya başlayacağını belirtti.

SALDIRILAR DEVAM EDİYOR

Borrell, teklifin İran'a ait insansız hava araçlarının Rusya'ya tedarikini engellemeyi amaçlayan yaptırımları genişleteceğini, füze tedarikini de içereceğini ve "İran'ın Orta Doğu'daki vekillerine" yapılan teslimatları da kapsayabileceğini dile getirdi.

Gazze'deki durumun unutulmaması gerektiğini vurgulayan Borrell, acil ve sürdürülebilir ateşkes, esirlerin serbest bırakılması ve insani durumun iyileştirilmesi için çalışılması gerektiğini belirtti.

İsrail, 1 Nisan'da İran'ın Şam'daki konsolosluk binasına hava saldırısı düzenlemişti. İran, saldırıya karşılık verileceğini duyurmuş, 13 Nisan'da İsrail'e yüzlerce insansız hava aracı, balistik ve seyir füzesiyle saldırı düzenlemişti. AB, saldırıları kınamış ve bazı ülkeler İran büyükelçilerini dışişleri bakanlığına çağırmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Şeriat'a hakaretten 9 ay hapis cezası
İBB vakıf üniversitesine ücretsiz olarak tahsis edilen tarihi binayı geri alıyor
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ücretsiz HPV aşısı programını başlattı
İrem Derici'den Yanıt Gecikmedi!
Doktor ve hemşire, hasta bebekleri öldürmüş