AB, İsrail'e 'Refah'a yönelik saldırı planından vazgeç' diyor

Avrupa Birliği, İsrail'e Refah bölgesine yönelik saldırı planından feragat etmesi için çağrıda bulunarak, olası saldırının insani durumu daha da kötüleştirme potansiyeli taşıdığı uyarısında bulundu.

Avrupa Birliği, İsrail'e Refah bölgesine yönelik saldırı planından vazgeçme çağrısında bulunarak, olası saldırının "felaket boyutunda olan insani durumu daha da kötüleştireceği" konusunda uyarılarda bulundu.

AB Dış İlişkiler Servisi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Refah bölgesinde bombardımanlardan kaçarak sığınan bir milyondan fazla Filistinlinin bulunduğu belirtilerek, İsrail'in bölgeye saldırı planından "büyük endişe duyulduğu" vurgulandı.

Açıklamada, İsrail'e Refah bölgesine yönelik saldırı yapmaması çağrısında bulunulurken, olası saldırının "felaket boyutunda olan insani durumu daha da kötüleştireceği ve acil ihtiyaç duyulan temel hizmetler ile insani yardımın sağlanmasını engelleyeceği" uyarısında bulunuldu.

AB, uluslararası insancıl hukuk çerçevesinde tüm sivillerin her zaman korunmasının ve Uluslararası Adalet Divanı'nın (UAD) 26 Ocak tarihindeki kararına saygı gösterilmesinin önemini vurguladı.

İsrail'in Refah bölgesine yönelik saldırı planı ve bölgedeki gelişmelerin, 19 Şubat'ta yapılacak AB dışişleri bakanları toplantısında ele alınacağı bildirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

IDF, Refah'ta Genişletilmiş İnsani Bölge İçin Tahliye Emri Verdi
Hizbullah'ın İsrail Askeri Bölgesine Saldırısı: Gerilim Yükseliyor
Kate Hudson, Howard Stern'in Programında Ruhani Deneyimlerini Paylaştı
Rusya, Ukrayna'nın ikinci büyük kenti Harkov'a girdi ve kontrolü altı bölgede sağladı
Avustralya, BM'de Filistin Devletini Tanıyan Tasarıyı Destekledi: Barış İçin Yeni Bir Adım