AB Konseyi Başkanı, Ukrayna Yardımlarını Savundu: 'Rusya'dan Korkmuyoruz'

AB Konseyi Başkanı Michel, eski ABD Başkanı Trump'ın eleştirilerine cevap verdi. Ukrayna'ya yapılan yardımları savunan Michel, AB'nin Rusya'dan korkmadığını vurguladı. Ukrayna'ya toplamda 150 milyar dolar değerinde yardım yapıldığını belirtti.

AB Konseyi Başkanı Charles Michel, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın Ukrayna'ya yönelik eleştirilerine yanıt verdi. Michel, AB'nin Ukrayna'ya yaptığı yardımları savunarak Rusya'dan korkmadıklarını belirtti. Ayrıca, Ukrayna'ya şimdiye kadar toplamda 150 milyar dolar değerinde yardım yapıldığını açıkladı.

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, eski ABD Başkanı Donald Trump'a cevap verdi. Trump, AB'nin Ukrayna'ya yeterince askeri yardım yapmadığını ve yardım etmekle ABD'nin değil Avrupa'nın sorumlu olduğunu söylemişti.

Michel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den korkmayın. Biz korkmuyoruz" ifadelerine yer verdi. Ayrıca, AB'nin Ukrayna'ya şimdiye kadar yaptığı yardımların toplamının 150 milyar dolar değerinde olduğunu belirtti.

Trump, önceki açıklamalarında "Avrupa'nın neden Ukrayna'ya daha fazla para vermediğini" sormuş ve ABD ile Ukrayna arasında bir okyanus olduğunu hatırlatarak savaşın Avrupa kıtasında sürdüğüne dikkat çekmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Gazze'ye Gece Yarısı İsrail Saldırısı: En Az 4 Filistinli Hayatını Kaybetti
Gazze'deki Refah Sınır Kapısı İçin İsrail'in Yeni Girişimi: Mısır'a Teklif Sunuldu
Senegal ve Nijerya Liderleri, Batı Afrika Sorunları Üzerine Görüşmek İçin Buluştu
İspanya, İsrail'e Silah Taşıdığı İddia Edilen Gemilere Sert Tepki Gösteriyor
Arap Birliği Zirvesi: İsrail'in Gazze Saldırıları Kınandı, Bölgesel Sorunlara Odaklanıldı