AB Mahkemesi, TikTok'un 'Eşik Bekçisi' Olarak Sınıflandırılmasını Onayladı

AB'nin en üst düzey mahkemesi, TikTok'un "eşik bekçisi" olarak sınıflandırılmasını onayladı. ByteDance'in itirazı reddedildi, şirket AB'nin katı dijital regülasyonlarına uymak zorunda kaldı.

Avrupa Birliği'nin en üst düzey mahkemesi, Çinli teknoloji şirketi ByteDance'in TikTok'un "eşik bekçisi" olarak sınıflandırılmasına ilişkin açtığı davayı sonuçlandırdı, AB Komisyonu'nun kararını destekleyerek şirketin itirazını reddetti.

Lüksemburg merkezli AB'nin en üst düzey mahkemesi olan Genel Mahkeme, Çinli ByteDance'in TikTok'un sınıflandırılmasına ilişkin açtığı davayı sonuçlandırdı. Mahkeme, AB Komisyonu'nun TikTok'u "eşik bekçisi" olarak tanımlamasına yönelik kararını destekleyerek, Çinli şirketin itirazını reddetti.

Geçen yıl kabul edilen dijital hizmetler yasası çerçevesinde, Avrupa'da faaliyet gösteren büyük dijital platformlar "eşik bekçisi" olarak adlandırılıyor ve katı yükümlülüklere tabi tutuluyor. TikTok da bu kapsamda "Çok Büyük Çevrim İçi Platform" olarak sınıflandırıldı ve yüksek düzeyde regülasyona tabi tutuldu.

Bu sınıflandırılan platformlar, rekabeti artırmak, tüketici seçeneklerini çeşitlendirmek, yasa dışı ve zararlı içeriklerin yayılmasını önlemek gibi çeşitli katı kurallara uymak zorundalar. Kural ihlalleri durumunda ise yüksek miktarda para cezaları ile karşı karşıya kalabilirler ve tekrarlayan ihlaller halinde AB'deki faaliyetlerine son verilebilir.

TikTok, AB'nin bu sınıflandırmasına karşı hukuki yollarla mücadele etmiş ancak mahkeme kararının ardından AB'nin belirlediği kurallara uymak zorunda kalmıştır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.