AB, Meta, Apple ve Google'ı Soruşturuyor

AB'nin yeni 'Dijital Hizmetler Yasası' kapsamında Meta, Apple ve Google'a yönelik soruşturma başladı. App Store kuralları ve arama sonuçlarının adil olup olmadığı incelenecek. Şirketlere yüzde 10'a kadar ceza kesilebilir.

Avrupa Birliği, 'Dijital Hizmetler Yasası' çerçevesinde Meta, Apple ve Google gibi teknoloji devlerine yönelik başlatılan soruşturmayla, App Store kuralları ve arama sonuçlarının adaleti sorgulanıyor. Şirketlere olası cezaların yüzde 10'unu bulabileceği belirtiliyor.

AB, bu ayın başlarında yürürlüğe giren 'Dijital Hizmetler Yasası' kapsamında, Meta, Apple ve Google gibi büyük teknoloji şirketlerine karşı soruşturma başlattı. Yeni yasaya göre, Apple ve Google'ın App Store kuralları ile Google'ın arama sonuçlarını kendi hizmetlerine yönlendirme pratiği incelenecek. Ayrıca, Meta'nın Instagram ve Facebook platformlarındaki yeni üyelik ücretleri de soruşturma kapsamında değerlendirilecek. Şirketlere verilecek cezaların küresel gelirlerinin yüzde 10'una kadar ulaşabileceği belirtiliyor. AB Komisyonu, Alphabet, Apple ve Meta'nın yükümlülüklerini yerine getirmediği konusunda endişeli olduğunu belirtti. Bu gelişme, Avrupa Komisyonu'nun, müzik platformu Spotify'in şikayeti üzerine Apple'a App Store'da hakim konumunu kötüye kullanmaktan kaynaklanan 1,8 milyar euro (2 milyar dolar) para cezasını vermesinin ardından geldi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Mısır Dışişleri Bakanı: Gazze'deki Operasyonlar Ciddi Güvenlik Riski Taşıyor
Kiev'de Terör Saldırıları Önlendi: SBU, Rus Ajanların Planlarını Bozdu
Kilise Saldırısı Görüntülerine Sansür Tartışması
Ukrayna Danışmanı: Rusya'nın Yeni Atamaları Savaşı Büyütebilir
Eurovision'da AB Bayrağı Yasaklarına Tepki