AB Temsilcisi Borrell'den İsrail'in Gazze'ye Kara Saldırısını Kınama Mesajı

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Borrell, İsrail'in Gazze'nin Refah bölgesine yönelik kara saldırısını kınadı. Uluslararası hukuka göre sivillerin güvenliğini sağlamakla yükümlü olan İsrail'e çağrıda bulundu: "Sivilleri güvenli olmayan bölgelere sürmek kabul edilemez."

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Borrell, İsrail'in Gazze'nin Refah bölgesine yönelik kara saldırısını sert bir dille eleştirdi. Uluslararası hukuka göre İsrail'in sivillerin güvenliğini sağlamakla yükümlü olduğunu vurgulayan Borrell, sivillerin güvenli olmayan bölgelere sürülmesinin kabul edilemez olduğunu belirtti. Ayrıca, İsrail'e Refah'a kara saldırısı yapmama çağrısını yineledi ve insani krizin daha da kötüleşebileceği uyarısında bulundu.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Borrell, X hesabından İsrail'in Gazze'nin Refah bölgesine yönelik kara saldırısını kınayan bir paylaşım yaptı.

Borrell, uluslararası hukuka göre İsrail'in sivillerin güvenliğini sağlamakla yükümlü olduğunu belirterek, "Sivilleri Refah'ın güvenli olmayan bölgelerine sürmek kabul edilemez" dedi.

İsrail'e Refah'a kara saldırısı yapmaması çağrısında bulunan Borrell, "Bu insani krizi daha da kötüleştirecektir" uyarısında bulundu.

İsrail ordusu, 7 Mayıs sabahı Refah bölgesine yönelik kara saldırısını başlatarak Gazze'nin Mısır'a açılan Refah Sınır Kapısı'nın Filistin tarafını ele geçirdiğini duyurmuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.