ABBA, Trump'a İzinsiz Şarkı Kullanımı İçin Tepki Gösterdi

ABBA grubu, Donald Trump’ın mitinginde şarkılarının izinsiz kullanıldığını belirterek, müziklerini kullanmayı bırakmasını talep etti. Temsilci, izin alınmadığını vurgularken, Trump’ın ekibi ise BMI ve ASCAP ile yapılan anlaşmalara atıfta bulundu.

Ünlü müzisyenlerin şarkılarını izinsiz bir şekilde kampanyalarında kullandığı için daha önce eleştirilen Başkan adayı Donald Trump, şimdi de ünlü ABBA grubunun hedefi oldu. 

ABBA'nın üyeleri Anni-Frid Lyngstad, Agnetha Fältskog, Benny Andersson ve Björn Ulvaeus, Trump’ın düzenlediği bir mitingde şarkılarının izinsiz kullanıldığını fark ettiklerini belirterek, Trump’ın başkanlık seçimlerinde müziklerini kullanmaktan vazgeçmesini talep etti.

ABBA’nın temsilcisi, grubun veya plak şirketi Universal Music’in izni olmadan müziklerinin kullanıldığını ifade etti. Temsilci, "ABBA grubu, Trump etkinliğinde müziklerinin ve videolarının izinsiz kullanıldığını internette gördü. İçeriklerin derhal kaldırılmasını talep ettik. Bizden müzikleri kullanmak için herhangi bir talep gelmedi ve hiçbir izin alınmadı" açıklamasında bulundu.

Trump’ın ekibi ise buna karşılık olarak, "BMI ve ASCAP ile yaptığımız anlaşma sayesinde ABBA’nın müziğini çalma iznimiz var" yanıtını verdi.

Daha önce Trump’a izinsiz şarkı kullandığı için tepki gösteren sanatçılar arasında Beyoncé, Foo Fighters ve Celine Dion da bulunuyor. Foo Fighters’ın bir temsilcisi, grup tarafından "My Hero" şarkısının izinsiz kullanıldığını ve izin istenmesi durumunda da verilmeyeceğini belirtti. Ayrıca, bu kullanımdan elde edilen telif haklarının Harris/Walz kampanyasına bağışlanacağı ifade edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.