Abbas'ın Gazze'ye Girişi İsrail Tarafından Reddedildi

İsrail, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın Gazze'yi ziyaret etmesine izin vermedi. Abbas, bu ziyareti 15 Ağustos'ta TBMM'de duyurmuştu. Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki, Gazze'nin İsrail'in askeri işgali altında olduğunu belirterek, BM'den destek istediklerini açıkladı.

İsrail hükümetinin, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın Gazze'yi ziyaret etmesine izin vermediği açıklandı.

Filistin Dışişleri Bakanı ve Abbas'ın uluslararası ilişkiler danışmanı Riyad el-Maliki, Rusya devlet haber ajansı RIA Novosti'ye yaptığı açıklamada, "İzin istemedik. Devlet Başkanı'nın Gazze'ye gideceğini bildirdik. Daha sonra İsrail, yanıt vererek Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın Gazze'ye girmesine izin vermeyeceklerini söyledi" dedi.

Maliki, bu durumun Gazze'nin İsrail'in askeri işgali altında olduğunu gösterdiğini belirtti. Abbas'ın İsrailli yetkililerden böyle bir engelleme beklediğini vurgulayan Maliki, bu sebeple Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nden Gazze'ye gidebilmek için önceden destek istediğini ifade etti.

Abbas, Gazze'ye gitme kararını 15 Ağustos'ta Türkiye Büyük Millet Meclisi kürsüsünde açıklamıştı. "Bütün gücümle bunu gerçekleştireceğim. Bunun bedeli yaşamımız da olsa, benim hayatım, Gazze'deki bir çocuğun hayatından daha değerli değildir" demişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.