ABC aylar önce yazmıştı TSK doğruladı, o görüntüler gerçek!

IŞİD’in yakarak öldürdüğü TSK mensubu iki askerden Er Sefter Taş’a “şehitlik'' unvanı verildi. Taş’ın babası Aydın Taş, oğlunun akıbetini sormak için gaiplik davası açmış, bugün sonuçlanacağını söylemişti.DAVA...

IŞİD’in yakarak öldürdüğü TSK mensubu iki askerden Er Sefter Taş’a “şehitlik'' unvanı verildi. Taş’ın babası Aydın Taş, oğlunun akıbetini sormak için gaiplik davası açmış, bugün sonuçlanacağını söylemişti.

DAVA SONUÇLANDI

Taş’ın babasının dava açtığı haberini yapan gazeteci Fırat Yeşilçınar, Twitter hesabından davanın sonuçlandığını duyurdu.

YANDAŞ VE MERKEZ MEDYA GÖRMEZDEN GELMİŞTİ

Türkiye'de medya olayı videonun doğruluğuna ilişkin bir çalışmada bulunmak bir yana, olayı görmezden gelmişti. ABC Gazetesi görüntülerin gerçek olduğunu olayın hemen ardından yazmıştı. 

İŞTE O HABER

 

'ŞEHİTLİK' ÜNVANI VERİLDİ
Yeşilçınar, şunları yazdı:

“Komutanlık Sefter Taş’ın evine geldi, Taş’ın yaşamını yitirdiğini söyledi. Baba Taş az önce aradı. Bu defa ağlamaklı değil sevinçliydi. ''En azından oğlum için bir taziye kurabildim’ dedi. Davanın da sonuçlandığını ve oğluna ''Şehitlik’ verildiğini söyledi''

NE OLMUŞTU?
IŞİD, geçen yılın aralık ayında TSK mensubu iki askerin yakılma anlarına ait olduğunu öne sürdüğü bir video ve fotoğraflar yayınlamıştı. Görüntüdeki askerlerden biri Türkçe olarak adının Sefter Taş olduğunu söylüyordu. Taş’ın 1 Eylül 2015’te Kilis’teki sınır karakolunda IŞİD’le çıkan çatışma sonrası örgüt tarafından kaçırıldığı belirtiliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Ankara' da sağanak yağış sürecek mi? 5 Mayıs 2024 Ankara hava durumu
O bebek maması markasında zararlı madde tespiti edildi: Ürünler toplatılıyor
Popüler mama markasında zararlı madde: Toplatılıyor!
Kaçak tarikat yurdunda şok edici koşullar! Çocuklar hijyenik olmayan ortamda yaşıyor
Emekliler İçin Müjdeler Bitmiyor! Bu Hizmet Tamamen Ücretsiz!