ABC Kitap | Editörün Seçtikleri | 18 Mart 2019

ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için "Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi" oluşturdular.Aldatıldık' dememek için, 'aldanmamak' için ve ülkemizde ve dünyada olan bitenlerin...

ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için "Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi" oluşturdular.

Aldatıldık' dememek için, 'aldanmamak' için ve ülkemizde ve dünyada olan bitenlerin farkında olmak için okumak ve daha fazla okumak gerektiğini bir kez daha hatırlatmakta bir sakınca görmüyoruz.

Kürk Mantolu Madonna'nın popçu Madonna olduğunu zanneden medya figürlerine ülkenin teslim edildiği bir dönemde, daha fazla okumanın bir ödev olduğunu bilen okurlarımıza yeni bir seçki sunuyoruz.

Editörlerimizin seçkisinde edebiyattan, tarihe, inceleme-araştırma kitaplarından politik eserlere ve hatıra kitaplarına kadar pek çok türde okunmaya değer kitaplar ve yayınevlerinin okurlarla buluşturdukları yeni eserler yer alıyor.

Kitap dünyasındaki son gelişmelerden haberdar olmak için ABC Kitap sayfalarını takip etmeniz sizin için yeterli.

ABC izleyicilerine keyifli okumalar diliyoruz...

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ

Murat Şekertürk

GLOKALLEŞME

Göstergelerle Kurulan Yeni Dünya Düzeni

Dorlion Yayınevi

21. yüzyıl, herkesin üzerinde anlaştığı Küreselleşme Çağı gibi görünse de, aslında Küresel-Yerel (Glokalleşme) çağıdır. Dünya daha önce de küreselliği birkaç defa yaşamıştır. 21. yüzyıl küreselleşmesini kusursuz kılan: yerellik payandasına dayanmasıdır. Bu dayanak hem onu daha güçlü kılmakta, hem de muhalefetini kendi içine katabilmesini sağlamaktadır.

Bir sosyolojik olay, olgu, değişim ve dönüşüm önce kendini semboller alanında gösterir. Küreselleşmenin dayanağı olan yerelliği özellikle kapitalizmin sanat formu olarak adlandırılan ve artık duyuru niteliğini çoktan yitiren, büyük bir ağlar ağı biçimi kazanan reklam içerisinde işlenmesi; bir çağın açılıp, diğerinin kapandığının da en somut bilgilerini bize vermektedir.

15 yıl önce yapılan bu analiz: dünyada ve ülkemizde olan ve olabilecek birçok dönüşümün izlerini taşıması ve yapılan öngörünün de geçen zaman içinde gerçeğe dönüşmesi açısından bir kanıt niteliğindedir. Göstergelere bakarak hem evrensel sistemin nasıl kurulduğu ve seyri, hem de göstergeleri en kapsamlı okumanın yöntemi bu araştırmada sunulmaktadır.

182 s.

İstanbul

SATIN ALMAK İÇİN TIKLA

Terry Eagleton, Matthew Beaumont

ELEŞTİRMENİN GÖREVİ

Çeviren:Ümran Özbalcı

İletişim Yayınları

Terry Eagleton'ın hem hayatını hem de düşüncelerinin gelişim seyrinigözler önüne seren bu söyleşi, sadece edebiyat kuramıyla değilkültürle, düşünce tarihiyle, sosyoloji ve Marksizmle ilgilenenlerin dedikkatini çekecek derinlikte tartışmalar barındırıyor. Eleştirmenin Görevi, siyasetten edebiyata, etikten estetiğe, Terry Eagleton'ınüzerinde durduğu hemen hemen tüm alanlarda, fikirleriyledeneyimlerinin birbirini nasıl beslediğini gösteriyor.

Bir edebiyat eleştirmeni ama aynı zamanda siyasi bir figür olarak Eagleton'ın sözleri, eleştiri ile güncel siyasetin birbirinden ayrılamayacağını ilan ediyor; izlediği yol, eleştirmene biçtiği rolle örtüşüyor: “Bence sosyalist eleştirmenin görevi, sadece Henry James'in Marksist özelliklerini açıklamak değildir ve özgürleşme umuduna dair hedefi, zihnimizin bir yerinde hep muhafaza etmeliyiz. Bu bağlamda eleştirmenin gerçek görevi geleceğe dairdir.”

Eleştirmenin Görevi, Eagleton'ın çalışmalarını anlamak, değerlendirmek, hem edebiyatı hem dünyayı yorumlamak üzere önerdiği kavramları yeniden düşünmek için bulunmaz bir anahtarkitap…

352 s.

İstanbul 2019

SATIN ALMAK İÇİN TIKLA

Walter Benjamin

HİKAYE ANLATICISI

Yalnızlıktan Doğan Masallar

Çeviren:Ebru Arıcan

Heretik Yayıncılık

Benjamin, dört dörtlük bir hikaye anlatıcısı olan Proust hakkında şöyle der: “Sıla özlemiyle kıvranır bir halde yatağında yatıyordu; benzerlikler durumu içinde çarpıtılmış bir dünyaya, varoluşun hakiki gerçeküstü yüzünün göründüğü dünyaya bir özlemdi bu.”

Benjamin'in belli ilgi alanlarını biçimsel olarak nasıl sahnelediğini, canlandırdığını ve oynadığını ortaya koymak için bir araya getirilen bu kitaptaki metinlerini okuduğunuzda, Proust hakkında söylediklerinin kendisi için de geçerli olabileceğini fark edeceksiniz. “Bu kitap, Benjamin okumamıza çok şaşırtıcı yollarla yeniden yön verecek şahane bir hediye.”

Judith Butler

“Benjamin, hikaye anlatıcılığının bütün melek ve şeytanlarıyla muhataptı. Tam da bu

yüzden hikaye anlatıcılığının edebi sırlarını bilirdi. Ona kulak verin.”

John Berger

237 s.

İstanbul 2019

SATIN ALMAK İÇİN TIKLA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

ABC Kitap Haberleri

Her insan öldürür sevdiğini!
Polisiye edebiyat mercek altında
Bülent Arınç’ın yeni kitabı
Nadir Kitap ve kitantik’e erişim engeli
Demirtaş'ın Leylan'ı şimdi D&R raflarında