ABC ve TELE 1 Ortadoğu Temsilcisi Ödemiş gözaltına alındı

ABC gazetesi ve TELE 1 Televizyonu Ortadoğu haberleri editörü Ömer Ödemiş Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın kararıyla ’terör örgütü propagandası yapmak ve cumhurbaşkanına hakaret’ iddiası ile dün gec

Gazeteci Ömer Ödemiş, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın kararıyla "Terör örgütü propagandası yapmak ve Cumhurbaşkanına hakaret" iddiasıyla dün gece Hatay’da gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen Ödemiş Ankara’ya götürülerek Terörle mücadele Şubesi’nde nezarete alındı. 

ABC Gazetesi ve TELE 1 televizyonu Ortadoğu haberleri editörü Ömer Ödemiş’in Ankara Yenimahalle’de bulunan evinde de Terörle Mücadele Ekipleri tarafından aramaya yapıldı. Arama sırasında evde bulunan bazı döküman, bilgisayar, hard disk, flaş bellek ve kitaplara da el konuldu.

Duruma müdahale eden CHP milletvekillerine, avukatlarımıza ve gazetemize, Ödemiş hakkında sosyal medya paylaşımları nedeniyle soruşturma açıldığı bilgisi iletildi. Basın meslek örgütleri de Ödemiş’in gözaltına alınmasını kınadı. ABC ve TELE 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ da, Ömer Ödemiş’in Suriye savaşında neler olup bittiği konusunda Türkiye kamuoyuna gerçeği ileten bir gazeteci olduğunu belirterek, kendisinin "terör örgütü propagandası yapmasının" söz konusu olamayacağını, "gazetecilik çalışmaları nedeniyle gözaltına aldığını" düşündüğü Ödemiş’in derhal serbest bırakılması gerektiğini belirtti. 

Ömer Ödemiş, sağlık sorunları nedeniyle bir süredir tedavi görüyordu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Mahalle Ortasında Büyük Kavga! Hazal Kaya'nın Annesi Kiracıyı Evden Kovdu!
AK Parti zenginlerden mi yoksullardan mı yana?
'Halkı aptal yerine mi koyuyorsunuz?'
Erdoğan, Gambiya Cumhurbaşkanı Barrow ile telefonda görüşme düzenledi
Son dakika!: DEM Parti ile CHP ortak basın açıklaması yapıyor!