ABC'nin haberi Meclis gündeminde: Okul arazisi ranta mı teslim edildi

ABC Gazetesi'nin gündeme getirdiği İstanbul Acıbadem'de temel liseyken imam hatipe dönüştürülen ardından arazisi eğitim alanı vasfından çıkarılıp ticari ve dini alan yapılan Ahmet Sani Gezici Lisesi Meclis gündeminde.CHP İstanbul...

ABC Gazetesi'nin gündeme getirdiği İstanbul Acıbadem'de temel liseyken imam hatipe dönüştürülen ardından arazisi eğitim alanı vasfından çıkarılıp ticari ve dini alan yapılan Ahmet Sani Gezici Lisesi Meclis gündeminde.

CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel,  Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı tarafından yanıtlanması istemiyle verilen soru önergesinde, “Acıbadem'de normal eğitim veren bir lise ve ortaokul ihtiyacı hem öğrenciler hem de veliler tarafından sıklıkla dile getirilmesine rağmen, semtin en merkezi yerinde eğitim alanı olarak vakfedilmiş bir arazi, eğitim için değil de AVM olarak mı değerlendirilecektir?'' diye sordu.
Adıgüzel, Acıbadem Hukukçular Sitesi’nin bitişiğinde bulunan Ahmet Sani Gezici Lisesi arazisinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yeni bir imar planı ile askıya çıkarılmasının, veli ve öğrenciler tarafından endişe ile karşılandığını belirtti.


“Tamamı eğitim için vakfedilen bir arazinin 1/3’lük kısmı için hangi gerekçelerle imar planı değişikliğine gidilmiştir?'' diyen Adıgüzel, söz konusu arazinin eğitimden kopartılarak, ticaret ve konut alanına dönüştürüleceğine yönelik iddiaları sordu.
Adıgüzel, ayrıca Bakan’a imar değişikliğinin şehir planlama ilkelerine aykırı olduğu yönündeki iddiaların doğru olup olmadığını sordu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Tatilcilere Müjde! THY 4 Günlük İndirim Kampanyası ile Hayallerinizdeki Tatile Ucuz Uçun!
Kızılcık Şerbeti'nin Yapımcısı Müjdat Gezen'e Olay Sözler İle Çıkıştı!
Alina Boz Hamile Mi? Alina Boz Bu Yüzden Mi Evlendi?
AKP’de yeni anayasa çatlağı oluşuyor!
Sarsıntı paniğe sebep oldu: ''6 Şubat'taki deprem gibiydi''