ABD askerinden ‘savaş suçu’ itirafı: Çocuğu öldürüp köpek diye rapor ettik

Brandon Bryan isimli ABD askeri, Amerika Birleşik Devletleri  Ordusunda görev aldığı dönemde Afganistan’da bir çocuğu öldürüp, köpek diye rapor ettiklerini itiraf etti.Brandon Bryan’ın Amerikan Ordusunda drone operatörü olarak...

Brandon Bryan isimli ABD askeri, Amerika Birleşik Devletleri  Ordusunda görev aldığı dönemde Afganistan’da bir çocuğu öldürüp, köpek diye rapor ettiklerini itiraf etti.

Brandon Bryan’ın Amerikan Ordusunda drone operatörü olarak görev yaptığı dönemde bir çocuğu öldürüp, köpek diye rapor ettik açıklaması gündeme bomba gibi düştü.

“GÖRÜNTÜLER HALA KAFAMDA”

Verdiği röportajda, "Amerikan ordusunun Nazilerden 'daha beter' olduğu itirafında bulunan ABD’li eski drone operatörü Brandon Bryant, Afganistan’da bir çocuğu öldürdüğünde bağlı olduğu üsteki yöneticilerin kendisine “bunun sadece bir köpek olduğunu” söylediğini anlattı. Bryant, “Bacaklarından kanın fışkırmasını gördüm. Sonra da yatışmasını izledim. Ekrandaki bu görüntü hala kafamın içinde duruyor. Ne zaman düşünsem hala acı çekiyorum” dedi.

Bryant ayrıca, “Tetiğe bastığımda bunun yanlış olduğunu biliyordum. Füze hedefi vurduğunda bir katile dönüştüğümü ruhumda hissediyordum” diye ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Macron, Fransa'daki Üniversite Protestolarını Sert Bir Dille Eleştirdi
Gazze'de İsrail Saldırıları Devam Ediyor: Son 24 Saatte 29 Ölü, 110 Yaralı
İsrail Kabinesi, El Cezire'nin İsrail'deki Operasyonlarını Durdurma Kararı Aldı
Kanada'da Eğlence Parkında Arıza: 45 Kişi Yarım Saat Mahsur Kaldı
Çin'in Chang'e-6 Misyonu: Ay'ın Gizli Yüzünde Örnek Toplama Görevi Başladı