ABD basını: 'İsrail, İran'ı her an vurabilir'

İran'ın 1 Ekim'deki füze misillemesinin ardından İsrail, yanıt için hazırlık yapıyor. NBC News'e göre, Amerikalı yetkililer, misillemenin sınırlı olacağını ve askeri hedeflerle enerji altyapısını hedef alacağını belirtiyor.

İran'ın 1 Ekim'deki füze misillemesinin ardından, İsrail'in vereceği yanıt merakla bekleniyor. Amerikan NBC News'e göre, Amerikalı ve İsrailli yetkililer, İsrail'in misillemesinin her an gerçekleşebileceğini bildirdi. 

Habere göre, Amerikalı yetkililer, İsrail'in İran'a yönelik yanıtının sınırlı olacağını belirtiyor. NBC, İsrail'in Biden yönetimiyle misilleme konusunda daha fazla bilgi paylaştığını ancak operasyonun güvenliği nedeniyle birçok detayın gizli tutulduğunu aktardı. 

Yetkililer, İsrail'in ne zaman vuracağına dair bilgi vermediğini ve şu ana kadar İran'a yönelik saldırı kararının kesinleşmediğini vurguladı. Bununla birlikte, İsrail ordusunun saldırı emri verildiğinde hemen harekete geçmeye hazır olduğu kaydedildi.

Amerikalı yetkililer, İsrail'in İran'ın nükleer tesislerini hedef alacağına ya da lider kadrosuna suikast düzenleyeceğine dair herhangi bir emare bulunmadığını, saldırının askeri hedefler ve enerji altyapısıyla sınırlı kalmasının beklendiğini dile getirdi. Ayrıca, Amerikan yönetiminin, misillemenin askeri hedeflerle sınırlı ve orantılı olması gerektiği konusunda İsrail'i uyardığı hatırlatıldı. 

NBC'nin haberi, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin'in, İsrailli mevkidaşı Yoav Gallant ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinin ardından geldi. Gallant'ın bu görüşmede, İran'a yönelik misilleme planıyla ilgili somut bilgiler paylaşıp paylaşmadığı ise bilinmiyor. Öte yandan, CNN'e göre İran, ABD ve bölgedeki bazı ülkeleri, İsrail'in beklenen saldırısına karşılık verileceği konusunda bilgilendirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.