ABD basını uyarıda bulundu: "İsrail her an saldırabilir"

İran'ın İsrail topraklarına yönelik ilk doğrudan saldırısının ardından, İsrail'in nasıl bir yanıt vereceği merak konusu oldu. İsrail'den gelen açıklamada, "İran'ın İsrail topraklarına füze ve insansız hava aracı saldırılarına karşı yanıtsız kalınmayacağı" vurgusu yapıldı.

İran'ın saldırısına karşılık uluslararası toplumdan itidal çağrıları gelirken, dünya Ortadoğu'daki gelişmeleri endişeyle izliyor. İran, 1 Nisan'da Şam'daki İsrail konsolosluk binasına düzenlenen saldırıya misilleme olarak İsrail topraklarını doğrudan hedef aldı.

İsrail basını, hava kuvvetlerinin olası bir İran saldırısına karşı hazırlıklı olduğunu bildirdi. ABD medyası da benzer şekilde İsrail'in her an bir saldırı düzenleyebileceğini belirtti.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, son 24 saat içinde iki kez Savaş Kabinesi'ni topladı. Bugün yapılacak toplantıda alınacak yanıt ele alınacak.

GENİŞ ÇAPLI SİBER SALDIRI

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, İran'ın saldırısına karşılık verileceğini belirtti. Halevi, bu açıklamayı saldırıda hasar gören Nevatim Hava Üssü'nde yaptı. İsrail devlet televizyonu, hava kuvvetlerinin İran'a karşı olası saldırı için hazır olduğunu duyurdu. Suikast operasyonları veya geniş çaplı siber saldırı seçenekleri masada.

İran ise, olası bir İsrail misillemesine "en kapsamlı ve en ağır şekilde" karşılık vereceğini duyurdu. Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, İran'ın çıkarlarına yönelik her türlü eyleme güçlü bir şekilde yanıt vereceklerini ifade etti. Batılı ülkeler, gerilimin artmasını istemiyor ve İsrail'e itidal çağrısı yapıyor. Amerika Birleşik Devletleri, olası bir İran misillemesinde İsrail'e askeri destek sağlamayacaklarını belirtti. Başkan Joe Biden, Netanyahu'ya bu konudaki isteklerini bizzat iletti.

Ancak Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Sözcüsü John Kirby, İsrail'in yanıtının nasıl olacağına ve İran ile bölgesel bir savaşın engellenmesine ilişkin soruları yanıtsız bıraktı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Uğur Dündar hakkındaki "Serdar Sertçelik" iddiasını yalanladı: Kumpas
Bakan Yerlikaya operasyonu duyurdu: 51 şüpheli gözaltında
Diyanet, günde 265 milyon 284 bin TL harcıyor
Emniyet’te iç savaş: Gözaltına alanı gözaltına aldılar
Yalı Çapkını biterken, Mert Ramazan Demir adını başka projede duyuracak!