ABD basınından flaş iddia: 'Hamas liderinin cesedi pazarlık kozu olabilir'

ABD basınında çıkan haberlere göre, İsrail tarafından öldürülen Hamas lideri Yahya Sinvar'ın cesedi, Gazze'deki rehinelerin serbest bırakılması için bir "pazarlık kozu" olarak kullanılabilir. İsrailli yetkililer, Sinvar'ın cesedinin nasıl değerlendirileceğini tartışıyor.

İsrail tarafından öldürülen Hamas lideri Yahya Sinvar'ın cesedinin, Gazze'deki rehinelerin serbest bırakılması için bir "pazarlık kozu" olarak kullanılabileceği iddia edildi. CNN'in aktardığına göre, İsrailli yetkililer, Sinvar'ın cesedinden nasıl yararlanabileceklerini tartışıyor.

ABD basınında, İsrail tarafından öldürülen Hamas lideri Yahya Sinvar’a ilişkin dikkat çekici bir iddia gündeme geldi. CNN'in haberine göre, Sinvar'ın cesedi, Gazze'deki rehinelerin serbest bırakılması için bir "pazarlık kozu" olarak kullanılabilir.

Haberde, iki İsrailli kaynağa dayandırılarak, 16 Ekim'de İsrail saldırısında yaşamını yitiren Sinvar'ın cesedinin, rehinelerin geri dönmesini sağlamak için "anahtar" olabileceği ifade ediliyor. İsrailli yetkililerin Sinvar'ın cesedinin nasıl değerlendirileceği konusunda tartıştığı da belirtiliyor.

NE OLMUŞTU?


İsrail ordusu, 17 Ekim'de Yahya Sinvar'ın Gazze'nin güneyinde öldüğünü duyurdu. Hamas'ın Siyasi Büro Üyesi Halil el-Hayye de Sinvar'ın ölümünü doğrulamıştı. Sinvar, İran'ın başkenti Tahran'da suikasta uğrayan İsmail Haniye'nin yerine 6 Ağustos'ta Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı olarak seçilmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.