ABD Başkanı Biden ve Polonya Başbakanı Tusk'tan İsrail'e Sert Tepki!

ABD Başkanı Joe Biden, Gazze'deki yardım çalışanlarının öldürülmesine ilişkin İsrail'e sert tepki gösterdi. İsrail Genelkurmay Başkanı Halevi ise olayı "ciddi bir hata" olarak nitelendirdi. Polonya Başbakanı Tusk da Netanyahu'ya tepki gösterdi. Saldırıda hayatını kaybedenlerin isimleri açıklandı

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'in Gazze'deki yardım çalışanlarını hedef alan saldırısına sert bir şekilde tepki gösterdi. İsrail Genelkurmay Başkanı Halevi ise olayı "ciddi bir hata" olarak kabul ederek özür diledi. Polonya Başbakanı Tusk da Netanyahu'ya karşı tepkisini dile getirdi. Saldırıda hayatını kaybeden yardım görevlilerinin isimleri kamuoyuna duyuruldu.

ABD Başkanı Joe Biden, Gazze'de World Central Kitchen (WCK) adlı uluslararası yardım kuruluşunun 7 çalışanının İsrail tarafından öldürüldüğü saldırıya ilişkin bir açıklama yaptı. Biden, bu olayın öfkelendirdiğini ve kalbini kırdığını belirterek, ölen yardım çalışanlarının açlıkla mücadele eden sivillere yiyecek sağlamak için cesurca çalıştıklarını vurguladı. İsrail'in, yardım çalışanlarını korumak için yeterince çaba göstermediğini ifade etti ve bu tür olayların yaşanmaması gerektiğini belirtti.

Ayrıca, İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin de saldırıdan dolayı özür dilediğini ve bu olayı "ciddi bir hata" olarak nitelendirdiğini aktardı. Halevi, İsrail'in yardım çalışanlarına yönelik kasti bir niyetinin olmadığını savundu.

Diğer yandan, Polonya Başbakanı Donald Tusk, saldırıya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya tepki gösterdi. Tusk, Polonyalı yardım görevlilerinin öldürülmesinin büyük bir öfke uyandırdığını ve dayanışmanın zor bir sınavdan geçtiğini belirtti.

Saldırıda hayatını kaybedenlerin isimleri de açıklandı. World Central Kitchen tarafından yapılan açıklamaya göre, ölenler arasında Filistinli, Avustralyalı, Polonyalı ve İngiliz vatandaşları bulunuyordu.

Saldırının ardından İsrail ordusu, 1 Nisan'da Gazze'ye 100 tonluk gıda yardımını teslim ettikten sonra WCK'ye ait 3 aracı farklı noktalarda hedef aldığı belirtildi. Bu araçlardaki yardım görevlileri de saldırıda hayatını kaybetti.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Politika Haberleri

TBMM'de öğretmen atama krizi! CHP Milletvekilinin soru önergesi 'kişisel' bulunarak geri çevrildi
Direne direne var olduk direne direne kazanacağız
Ekrem İmamoğlu’ndan kendi yöneticisine özelleştirme tepkisi:
Cumhurbaşkanı affından yararlandı
Örtülü Faşizm Yasası geliyor