ABD Başkanı Biden, yakın gelecekte Gazze'ye insani yardım göndereceklerini duyurdu!

Biden, "Yaşanan can kayıpları yürek parçalayıcı. İnsanlar o kadar çaresiz ki, masum insanlar ailelerini besleyemeyecek kadar korkunç bir savaşın içinde kaldılar" şeklinde konuştu. İşte haberin detayları..

ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray’da İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile gerçekleştirdiği görüşmede, ilerleyen günlerde Gazze'ye insani yardım sağlamak için hava yoluyla harekete geçeceklerini duyurdu.

Biden, Oval Ofis’teki toplantıda yaptığı açıklamada, dün Filistinlilere yönelik düzenlenen saldırıya değinerek, bu saldırının "trajik ve endişe verici bir olay" olduğunu vurguladı.

Başkan Biden, "Yaşanan can kayıpları gerçekten yürek parçalayıcı. İnsanlar o kadar çaresiz ki, masum insanlar ailelerini besleyemeyecek kadar korkunç bir savaşın içinde bulunuyorlar" dedi.

Gazze Şeridi'nde ABD'nin daha fazla adım atması gerektiğini vurgulayan Biden, "Yakın gelecekte Ürdün ve diğer dost ülkelerle birlikte havadan yardım sağlayacağız" şeklinde konuştu.

Biden, bölgeye karayoluyla yardım ulaştırma ve İsrail’in yardımların ulaştırılmasını kolaylaştırma konusunda kararlı olduklarını belirtti ve "Mazeret yok çünkü gerçek şu ki Gazze’ye akıtılan yardım yeterli değil. Masum hayatlar tehlikede, çocukların hayatları tehlikede. Biz de onlara daha fazla yardım ulaştırana kadar buna sessiz kalmayacağız. Yalnızca birkaç kamyon değil, yüzlerce kamyon göndermeliyiz" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Hermes Varisinin Beklenmedik Kararı: Servetin Yarısını Bir Bahçıvana Bırakıyor
Kenya'da Şiddetli Yağışlar: Ölü Sayısı 277'ye Ulaştı
Fidan: "Netanyahu dünya için güvenlik problemi haline geldi"
Mumbai'de Fırtına Sonucu Reklam Panosu Çöktü: 8 Ölü, 59 Yaralı
El Faşer'deki Çatışmalar ve Sudan'daki İnsani Kriz: BM'den Acil Çağrı