ABD Başkanı Joe Biden, gözyaşları içinde Demokratlar’a veda etti

ABD Başkanı Joe Biden, Chicago'daki Demokratik Ulusal Kongre'de gözyaşları içinde partisine veda etti. Adaylıktan çekilen Biden, Kamala Harris'e bayrağı devretti. Harris, Trump'ı yenme vaadiyle kalabalığı coşturdu. Biden, protestocuların haklı olduğunu vurgulayarak, masum kayıplara dikkat çekti.

ABD Başkanı Joe Biden, Chicago'da düzenlenen Demokratik Ulusal Kongre'de gözyaşları içinde partisine veda konuşması yaptı. Bir ay önce partililerin baskısıyla adaylıktan çekilen Biden, kongrenin açılış akşamında kızı Ashley’nin tanıtımıyla sahneye çıktı ve uzun süren alkışlar eşliğinde konuşmasına başladı. 

Biden, "Seni seviyorum Amerika" diyerek sözlerine giriş yaptı. Bayrağı, başkan yardımcısı Kamala Harris'e devrettiğini belirten Biden, birlikte elde ettikleri başarıları sıraladı. Koronavirüs pandemisi sürecinde ABD’yi dünyanın en güçlü ekonomisi haline getirdiklerini öne süren Biden, orta sınıfın yeniden güçlendirildiğini iddia etti.

Kamala Harris, kongre sırasında Perşembe günü Demokrat Parti’nin başkan adaylığını kabul edecek. Akşamın erken saatlerinde sahneye çıkan Harris, Trump’ı yenme vaadiyle kalabalığı selamlayarak, "İdeallerimiz için savaşalım ve unutmayalım ki mücadele ettiğimizde kazanırız" dedi.

21 Temmuz’da adaylıktan çekilen Biden’ın bu kararı, Demokratların sağlığının dördüncü yıl boyunca ülkeyi yönetmeye elverişli olmadığı yönündeki baskıları sonucu alındı. 2016 seçimlerinde Trump'a karşı kaybeden Hillary Clinton da sahnede yer aldı ve Biden’ı Beyaz Saray’a getirdiği saygınlık için kutladı. Clinton, "Kamala, bizi ileriye taşıyacak karaktere, deneyime ve vizyona sahip" dedi.

Reuters’a göre, Harris, rekor bağış kampanyaları ve kamuoyu yoklamalarındaki başarısıyla kongreye damgasını vurdu. Ayrıca, kongrenin dışında toplanan Filistin yanlısı bir grup, Demokratlar’ın İsrail’e olan desteğinden vazgeçmesi yönünde sloganlar attı. Biden, konuşması sırasında protestocuların haklı olduğunu belirterek, her iki tarafta da çok sayıda masum insanın hayatını kaybettiğini vurguladı. Clinton, Harris'i ABD'nin ilk kadın başkanı olarak "cam tavanın diğer yanında" görmek için yakın olduklarını ifade etti.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.