ABD Borsalarında dalgalı seyir: Yatırımcıların gözü Fed politikasında

ABD borsaları haftaya dalgalı başladı. Dow Jones düşüş kaydederken, Nasdaq ve S&P 500 yükseldi. Yatırımcılar, Fed’in faiz politikası ve büyük şirketlerin bilanço açıklamalarına odaklanmış durumda. Ekonomik veriler, piyasalar için kritik önem taşıyor.

Haftanın ilk işlem gününde ABD borsaları dalgalı bir seyir izledi. Ana endekslerdeki son durum ise şöyle: Dow Jones endeksi yüzde 0,15 düşüşle 42.800,89 puandan kapanırken, S&P 500 endeksi yüzde 0,25 artışla 5.829,81 puana ulaştı. Nasdaq endeksi ise yüzde 0,46 değer kazanarak 18.426,65 puan seviyesine yükseldi.

Yatırımcıların bu hafta odaklandığı ana konu Fed'in para politikası. Perakende satışlar, sanayi üretimi ve işsizlik maaşı başvuruları gibi önemli ekonomik verilerin piyasalar üzerinde belirleyici bir etkisi olması bekleniyor. Analistlere göre, bu veriler ekonominin durumu hakkında daha net sinyaller verebilir.

Fed'in gelecek ay politika faizini sabit tutma ihtimali konuşulurken, yıl sonuna kadar iki toplantıda toplamda 50 baz puanlık bir faiz indirimi beklentisi hala güçlü. Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, faiz indirimleri için temkinli bir yaklaşımı savundu.

Ayrıca bu hafta, Bank of America, Goldman Sachs, Netflix, Johnson & Johnson gibi büyük şirketlerin bilanço açıklamaları bekleniyor. Bu finansal sonuçlar, piyasalarda hisse bazlı dalgalanmaları artırabilir. ABD ekonomisinin yumuşak iniş yapabileceğine dair olumlu beklentilere rağmen, Fed’in sıkı para politikasının sürebileceği endişesi yatırımcıların temkinli olmasına neden oluyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.