ABD, Cezayir'in ateşkes önerisini reddedecek

Cezayir, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne, acil bir insani ateşkes talep eden bir tasarı sundu. Ancak, Salı günü görüşülmesi beklenen bu tasarının, ABD tarafından veto edileceği belirtiliyor. ABD, şu anda 6 haftalık bir ateşkes için müzakerelerin sürdüğünü ifade ediyor.

Cezayir, Gazze'deki durumu ele almak üzere BM Güvenlik Konseyi'ne sunduğu karar tasarısıyla uluslararası kamuoyunun dikkatini çekti. Tasarı, bölgedeki acil insani durumu hafifletmek için tüm taraflar arasında saygı gösterilmesi gereken bir ateşkes çağrısı yapıyor. Ayrıca, Filistinli sivillerin zorla yerinden edilmesini reddediyor ve rehinelerin derhal ve koşulsuz olarak serbest bırakılmasını istiyor.

REHİNE ANLAŞMASI ÜZERİNE ÇALIŞILIYOR

Ancak, ABD'nin bu tasarıyı veto edeceği bekleniyor. ABD'nin BM Büyükelçisi, Başkan Biden'ın İsrail, Mısır ve Katar liderleriyle altı haftalık bir rehine anlaşması üzerinde çalıştığını belirtti. Bu durumda, Cezayir'in önerisinin bu süreci etkileme potansiyeli olduğuna dikkat çekti. Bu gelişmeler, bölgedeki karmaşık ve hassas durumu daha da karmaşık hale getiriyor, uluslararası toplumun barış ve istikrar için arayışını sürdürmesini gerektiriyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

İsrail'in Eurovision'a katılımına yönelik protestolar artıyor!
Zelenskiy ve Metsola görüşmesi: Ukrayna'nın savunma ve barış çabaları ele alındı
Hollanda'da Filistin Destekçisi Göstericilere Polis Müdahalesi: Üniversitelerde Gerilim Yükseliyor
İsrail'in Golan'dan Şam'a Saldırısı: Suriye Savunma Sistemleri Füzelerin Bir Kısmını İmha Etti
Beethoven'ın Ölümü: Yeni Araştırma Kurşun Zehirlenmesi Teorisini Çürütüyor