ABD Destekli Radyo, Hong Kong'ta Güvenlik Endişeleriyle Kapanıyor

ABD'nin finanse ettiği Özgür Asya Radyosu (RFA), Hong Kong'ta güvenlik endişeleri sebebiyle kapandı. Yeni ulusal güvenlik yasasının etkisiyle alınan karar, medya özgürlüğü endişelerini artırıyor.

ABD'nin finanse ettiği Özgür Asya Radyosu (RFA), Hong Kong'taki güvenlik endişeleri sebebiyle kapanma kararı aldı. Yeni ulusal güvenlik yasası, medya özgürlüğüne yönelik endişeleri artırırken, ABD yetkilileri baskıları kınadı ve yeni vize kısıtlamaları getirme adımları attı.

ABD'nin finanse ettiği Özgür Asya Radyosu (RFA), yeni bir ulusal güvenlik yasasının etkisiyle Hong Kong'taki bürosunu güvenlik endişeleri nedeniyle kapatma kararı aldı. Başkan Fang, Hong Kong yetkililerinin RFA'yı 'yabancı güç' olarak nitelendirmesinin güvenlik endişeleri doğurduğunu belirtti. Yeni yasa, vatana ihanet, isyan teşviki, devlet sırları, casusluk ve dış müdahale gibi suçlar için daha sert cezalar getiriyor.Hong Kong hükümeti, RFA'nın kararına ilişkin yorum yapmayacaklarını ancak 'korku saçan ve iftira niteliğindeki açıklamaları' kınadıklarını belirtti.

ABD Dışişleri Bakanlığı, RFA'nın kararının Hong Kong'daki medya özgürlüğüne yönelik baskının bir sonucu olduğunu ifade etti. Hong Kong polisi, RFA'yı bir aktivist ile röportaj yapması nedeniyle eleştirmişti.Yasadan bu yana, hükümeti eleştiren iki yerel haber kuruluşu, Apple Daily ve Stand News, kapanmak zorunda kaldı. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, hak ve özgürlüklere yönelik baskılar nedeniyle Hong Kong yetkililerine yeni vize kısıtlamaları getirme adımlarının atıldığını söyledi. Hong Kong hükümeti ise bu tür yaptırımların içişlerine müdahale olduğunu savundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Sanal ilişki ona gelir kapısı oldu: Sharna Beckman 10 dakikada 30 bin TL kazanıyor
Trump'ın 'sus payı' davasında çapraz sorgu yapıldı: Ses kaydı dinletildi
İspanya, İsrail'e silah taşıyan gemilere limanlarını açmayı reddetti
İsrail sivilleri hedef almaya devam ediyor
ABD-Rusya Uzay Gerilimi: Cosmos-2553 Uydusu Tartışması