ABD Dışişleri Bakanı Blinken, İsrail Başbakanı Netanyahu ile bir araya geldi

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Gazze saldırılarının başlamasından bu yana altıncı kez Orta Doğu'ya seyahat ediyor. İsrail ile Hamas arasında ateşkes görüşmelerinde ilerleme sağlamak amacıyla Mısır'dan sonra İsrail'e geçti.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Mısır'da gerçekleştirdiği ziyaretin ardından İsrail'e geçerek Başbakan Binyamin Netanyahu ile bir araya geldi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana altıncı kez Orta Doğu'ya gerçekleştirdiği seyahatini sürdürüyor. Bakan Blinken, İsrail ile Hamas arasında arabulucular tarafından yürütülen ateşkes görüşmelerinde ilerleme sağlanması amacıyla çıktığı Orta Doğu turunun ikinci ayağını Mısır'da tamamladıktan sonra İsrail'e geldi. Blinken, ABD Hava Kuvvetleri'ne ait C-17 uçağıyla Tel Aviv'e ulaştı ve havalimanında yetkililer tarafından karşılandı. Gazze'deki esirlerin serbest bırakılmasını içeren ateşkes anlaşmasıyla ilgili İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile özel bir görüşme gerçekleştirdi.

Blinken'ın savaş kabinesinin üyeleriyle de toplantı yapması bekleniyor.

"DOHA'DA ANLAŞMAYA VARILMASI İÇİN BASKI YAPMAYA DEVAM EDİYORUZ"

Dün Mısır Dışişleri Bakanı Sameh Shoukry ile bir araya gelen Blinken, basın toplantısında, Katar'ın başkenti Doha'da İsrail ile Hamas arasında arabulucular tarafından yürütülen ateşkes görüşmelerine dair, "Müzakereciler çalışmaya devam ediyor. Aradaki farklılıklar azalıyor, Doha'da bir anlaşma yapılması için baskı yapmaya devam ediyoruz. Ancak bunun (ateşkes anlaşmasının) mümkün olduğuna inanıyorum," sözlerini söylemişti.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Politika Haberleri

Kanada Dışişleri Bakanı Melanie Joly, Türkiye'ye Resmi Ziyaret İçin Yola Çıkıyor
Kanun dışı ilişki ağlarının farkındayız
İYİ Parti Grup Başkanı istifa etti
En doğrusu da kongrede veliahdını çıkarmasıdır
Bugün CHP bir noktaya geldiyse bu Kemal Bey’in sayesinde olmuştur