ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Türkiye Ziyareti İçin İstanbul'a Geliyor

Antony Blinken, bugün Türkiye'de olacak.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile bir araya gelmeye hazırlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ise Blinken'ı cumartesi günü kabul etmesi bekleniyor.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Türkiye'ye bugün geliyor. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 3 Ocak'ta yaptığı açıklamada, "Blinken’ın cumartesi seyahati olacak. Benim misafirim olarak Türkiye gelecek. Şu anda planlanan o, bir değişiklik olmazsa misafirimiz olarak geliyor" ifadelerini kullanmıştı.

CNN Türk'te Gece Görüşü programına katılan Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat, "Antony Blinken yarın (bugün) akşam saatlerinde Türkiye'ye geliyor. Cumartesi de temasları İstanbul'da gerçekleşecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Blinken'ı kabul etmesi şu an için öngörülüyor. Hakan Fidan ile ve heyetler arası görüşmeler de olacak ama Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabulü de öngörülüyor" açıklamasında bulundu.

Fırat ayrıca, "Gündemde F-16'lar, İsveç ve bölgesel konular bulunacak. Ayrıca, ABD'nin Ege'deki silah dengesini bozmaması gibi konular da masada olacak" ifadelerini kullandı.

CNN Türk Washington Temsilcisi Yunus Paksoy da "Ziyaretin ilk ayağı İstanbul. Sonra buradan Girit'e geçecek. Büyük olasılıkla bugün yola çıkması bekleniyor. Cumartesi tam gün boyunca görüşmeler gerçekleşecek" şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Husilerin Aden Körfezi'ndeki MSC Gemilerine Saldırısı: İsrail Bağlantısı İnceleniyor
Ukrayna'nın Belgorod'a Hava Saldırısı: 8 Yaralı
Boeing'in Tedarikçisi Spirit AeroSystems'te Ciddi Kalite Kusurları İddiaları
Mahant Amar Bharti: Dünya Barışı İçin Sonsuz Kararlılık
Britanya, Rusya'nın "Kötü Niyetli Faaliyetleri"ne Karşı Sert Tedbirler Alıyor